iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 500 gr sardalya
• tuz (dişli sanayi tuzu)
Hazırlanışı :
Sardalyaları yıkayıp pullarını bıçak kullanmadan dikkatlice ayıklayın Ensesinden tutup kafalarını kopararak karınlarını temizleyin
Temizlenmiş balıkları iyice yıkayın ve kılçıklarını ayıklayıp iki parça fileto haline getirip kapatın Tuzlama yapacağınız miktara bağlı olarak bir teneke veya cam kavanoz temin edin Kabın dibine yaklaşık bir santim kalınlığında tuz yayın Tuzun üzerine kapatılmış filetoları bir ters bir yüz olarak dizin Üzerlerini tuz ile örtün ve tekrar filetoları bir ters bir düz dizip üzerlerini tuzla örtün Balıklar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın
Son olarak üstüne bir tabak veya tahta koyup onun üzerine de ağırlık (örneğin temiz bir taş) koyun Filetolar, eğer buzdolabında saklanacaksa 1 haftada hazır olur
• 500 gr sardalya
• tuz (dişli sanayi tuzu)
Hazırlanışı :
Sardalyaları yıkayıp pullarını bıçak kullanmadan dikkatlice ayıklayın Ensesinden tutup kafalarını kopararak karınlarını temizleyin
Temizlenmiş balıkları iyice yıkayın ve kılçıklarını ayıklayıp iki parça fileto haline getirip kapatın Tuzlama yapacağınız miktara bağlı olarak bir teneke veya cam kavanoz temin edin Kabın dibine yaklaşık bir santim kalınlığında tuz yayın Tuzun üzerine kapatılmış filetoları bir ters bir yüz olarak dizin Üzerlerini tuz ile örtün ve tekrar filetoları bir ters bir düz dizip üzerlerini tuzla örtün Balıklar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın
Son olarak üstüne bir tabak veya tahta koyup onun üzerine de ağırlık (örneğin temiz bir taş) koyun Filetolar, eğer buzdolabında saklanacaksa 1 haftada hazır olur