iltasyazilim
FD Üye
Sargılı Burma Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 kupa un
*Yarım paket kabartma tozu
*1 silme çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*12 çay bardağı sıvı yağ
*12 çay bardağı yoğurt
*2, 5 çay bardağı ılık su
İçi için;
*1, 5 kupa iri çekilmiş ceviz
*2 yemek kaşığı toz şeker
Üzerine;
*125 gr erimiş tereyağı
Şiresi için;
*2, 5 kupa toz şeker
*2 kupa su
*34 damla limon suyu
*(Ölçü olarak kullandığım kupa ve çay bardağını da resimledim )
Sargılı Burma Tarifi Yapılışı Babam televizyonda sargılı burma yapılışını görünce anneme şöyle bir akşamlık az birşey yapsan bu akşam yerdik deyince, ben de anneme bırakmamak için “sen tarifle ben yapayım dedim ve ilk kez sargılı burma tatlısını yapmayı denemiş oldum Hep annem yapar biz yerdik Bu kez hem oruç olduğu hem de bir gözünden yeni bir operasyon geçirdiği için ona bırakmak istemedim Tabii anne eli başka, o yüzden annem kadar iyi açamasam da beğenildi, oldukça lezzetliydi (O daha inçe açabiliyor ) Geçelim annemin tarifine
Önce şireyi kaynatın, soğusun Unu, tuzu, kabartma tozunu, şekeri karıştırın; yoğurdu, sıvı yağı ve önce 2 çay bardağı suyu katıp yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak, kuru gelirse yarım çay bardağı suyuda ekleyerek iyice yoğurun Aldığı su miktarı una göre değişiyor Bazen iki bardak yetiyor bazen az geliyor Yoğurduğunuz hamuru 9 beze yapın, üzerini kapatıp 2030 dakika dinlendirin Hamur dinlenirken cevizi irice çekip, tozşeker ile karıştırın Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın, üzerine bol ceviz serpip gevşek bir şekilde rulo yapın, rulonun bir tarafını içe diğer tarafını dışa döndürün ki kıvrım kıvrım olsun İster bu şekilde tepsiye dolayın; ister dilimleyip tepsiye dizin Ben dilimleyerek dizmeyi tercih ettim Üzerine erimiş tereyağını gezdirin; 180 derecede ısınmış fırında 3540 dakika güzelce kızarıncaya kadar pişirin Pişen tatlının üzerine fırından çıkarınca soğuk şerbeti dökün üzerini bir tepsi ile kapatın
Bir saat kadar şiresini çekmesi için bekleyin Afiyet olsun
*2, 5 kupa un
*Yarım paket kabartma tozu
*1 silme çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*12 çay bardağı sıvı yağ
*12 çay bardağı yoğurt
*2, 5 çay bardağı ılık su
İçi için;
*1, 5 kupa iri çekilmiş ceviz
*2 yemek kaşığı toz şeker
Üzerine;
*125 gr erimiş tereyağı
Şiresi için;
*2, 5 kupa toz şeker
*2 kupa su
*34 damla limon suyu
*(Ölçü olarak kullandığım kupa ve çay bardağını da resimledim )
Sargılı Burma Tarifi Yapılışı Babam televizyonda sargılı burma yapılışını görünce anneme şöyle bir akşamlık az birşey yapsan bu akşam yerdik deyince, ben de anneme bırakmamak için “sen tarifle ben yapayım dedim ve ilk kez sargılı burma tatlısını yapmayı denemiş oldum Hep annem yapar biz yerdik Bu kez hem oruç olduğu hem de bir gözünden yeni bir operasyon geçirdiği için ona bırakmak istemedim Tabii anne eli başka, o yüzden annem kadar iyi açamasam da beğenildi, oldukça lezzetliydi (O daha inçe açabiliyor ) Geçelim annemin tarifine
Önce şireyi kaynatın, soğusun Unu, tuzu, kabartma tozunu, şekeri karıştırın; yoğurdu, sıvı yağı ve önce 2 çay bardağı suyu katıp yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak, kuru gelirse yarım çay bardağı suyuda ekleyerek iyice yoğurun Aldığı su miktarı una göre değişiyor Bazen iki bardak yetiyor bazen az geliyor Yoğurduğunuz hamuru 9 beze yapın, üzerini kapatıp 2030 dakika dinlendirin Hamur dinlenirken cevizi irice çekip, tozşeker ile karıştırın Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın, üzerine bol ceviz serpip gevşek bir şekilde rulo yapın, rulonun bir tarafını içe diğer tarafını dışa döndürün ki kıvrım kıvrım olsun İster bu şekilde tepsiye dolayın; ister dilimleyip tepsiye dizin Ben dilimleyerek dizmeyi tercih ettim Üzerine erimiş tereyağını gezdirin; 180 derecede ısınmış fırında 3540 dakika güzelce kızarıncaya kadar pişirin Pişen tatlının üzerine fırından çıkarınca soğuk şerbeti dökün üzerini bir tepsi ile kapatın
Bir saat kadar şiresini çekmesi için bekleyin Afiyet olsun