iltasyazilim
FD Üye
Sarı Pilav (Karemelize Soğan Ve Kuru Üzüm) Tarifi İçin Malzemeler Pilavın üstü için;
*4 büyük soğan
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı soyulmuş çiğ badem
*Yarım su bardağı fıstık
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
Pilav içim,
*2 su bardağı yasmin pirinç
*Yarım yemek kaşığı zerdeçal
*Çubuk tarçın
*Sıvıyağ
*Tuz
*Karabiber
Sarı Pilav (Karemelize Soğan Ve Kuru Üzüm) Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanlarımızı yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz, tavamıza sıvı yağ ekleyip soğanlarımızı kavurup karamelize halinden biraz daha fazla pişmiş şeklinde pişirip tuzunu karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz
Ayrı bir tavada suda ıslatıp kabuğunu soyduğumuz bademleri, fıstıkları ve kuru üzümü kavuruyoruz en son üstüne maydonuzu ekleyip harçı pişirmiş olduğumuz soğanlara ilave ediyoruz ve pilavın harcı hazır
Pilav
Pirincimizi iyicene yıkayıp yağ koyduğumuz tencereye direkt ekleyip kavuruyoruz üstüne zerdeçalı ekleyip 4 su bardağı suyumuzu ekliyoruz tuzu, karabiberini ve tarçını ekleyip önce harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Biz pilavın altını gevrek sevdiğimiz için en küçük göz ateşte yarım saat daha bırakıyoruz
Sunumuda fotoğraftaki gibi gevrek halini pilavın üstüne ekliyoruz
Biz bu pilavı genellikle balık yemeğin yanında yaparız ve çok yakışıyor gerçekten
Afiyet olsun
*4 büyük soğan
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı soyulmuş çiğ badem
*Yarım su bardağı fıstık
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
Pilav içim,
*2 su bardağı yasmin pirinç
*Yarım yemek kaşığı zerdeçal
*Çubuk tarçın
*Sıvıyağ
*Tuz
*Karabiber
Sarı Pilav (Karemelize Soğan Ve Kuru Üzüm) Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanlarımızı yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz, tavamıza sıvı yağ ekleyip soğanlarımızı kavurup karamelize halinden biraz daha fazla pişmiş şeklinde pişirip tuzunu karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz
Ayrı bir tavada suda ıslatıp kabuğunu soyduğumuz bademleri, fıstıkları ve kuru üzümü kavuruyoruz en son üstüne maydonuzu ekleyip harçı pişirmiş olduğumuz soğanlara ilave ediyoruz ve pilavın harcı hazır
Pilav
Pirincimizi iyicene yıkayıp yağ koyduğumuz tencereye direkt ekleyip kavuruyoruz üstüne zerdeçalı ekleyip 4 su bardağı suyumuzu ekliyoruz tuzu, karabiberini ve tarçını ekleyip önce harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Biz pilavın altını gevrek sevdiğimiz için en küçük göz ateşte yarım saat daha bırakıyoruz
Sunumuda fotoğraftaki gibi gevrek halini pilavın üstüne ekliyoruz
Biz bu pilavı genellikle balık yemeğin yanında yaparız ve çok yakışıyor gerçekten
Afiyet olsun