Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarı Pilav (Karemelize Soğan Ve Kuru Üzüm)

Sarı Pilav (Karemelize Soğan Ve Kuru Üzüm)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sarı Pilav (Karemelize Soğan Ve Kuru Üzüm) Tarifi İçin Malzemeler Pilavın üstü için;


*4 büyük soğan
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı soyulmuş çiğ badem
*Yarım su bardağı fıstık
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ

Pilav içim,


*2 su bardağı yasmin pirinç
*Yarım yemek kaşığı zerdeçal
*Çubuk tarçın
*Sıvıyağ
*Tuz
*Karabiber

Sarı Pilav (Karemelize Soğan Ve Kuru Üzüm) Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanlarımızı yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz, tavamıza sıvı yağ ekleyip soğanlarımızı kavurup karamelize halinden biraz daha fazla pişmiş şeklinde pişirip tuzunu karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz
Ayrı bir tavada suda ıslatıp kabuğunu soyduğumuz bademleri, fıstıkları ve kuru üzümü kavuruyoruz en son üstüne maydonuzu ekleyip harçı pişirmiş olduğumuz soğanlara ilave ediyoruz ve pilavın harcı hazır
Pilav
Pirincimizi iyicene yıkayıp yağ koyduğumuz tencereye direkt ekleyip kavuruyoruz üstüne zerdeçalı ekleyip 4 su bardağı suyumuzu ekliyoruz tuzu, karabiberini ve tarçını ekleyip önce harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Biz pilavın altını gevrek sevdiğimiz için en küçük göz ateşte yarım saat daha bırakıyoruz
Sunumuda fotoğraftaki gibi gevrek halini pilavın üstüne ekliyoruz
Biz bu pilavı genellikle balık yemeğin yanında yaparız ve çok yakışıyor gerçekten

Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt