Sarımsak doğramak istemeyenlerin tercih ettiği sarımsak tozu çoğu insanın evinde bulundurulması gereken bir baharat çeşididir. Evde doğal yöntemlerle yapılan sarımsak tozu en sağlıklı olan baharat olarak tercih edilmelidir.Peki, sarımsak tozu nasıl yapılır? İşte, sarımsak tozu tarifi...
Sarımsak antioksidan bir besin olmasının yanı sıra vücuda bir çok fayda sağlamaktadır. Sarımsağın faydalarından yaralanmak isteyen ancak soymaktan veya kokusundan hoşlanmayanlar için harika bir buluş olan sarımsak tuzu, gündelik yaşamınızı kolaylaştıran bir baharat çeşidi olabilir. Aynı vitamin içeriklerine sahip olan bu tuzu gönül rahatlığı ile yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Peki, evde doğal yollarla yapacağınız sarımsak tuzunun yapımında kullanacağınız malzemeler nelerdir? Sarımsak tuzu nasıl yapılır? İşte, sarımsak tuzu yapımının en pratik anlatımı...
SARIMSAK TUZU NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
Sarımsak ampülleri (Doğal)
YAPILIŞI
Sarımsak ampüllerini ayırıp soyduktan ince dilim şeklinde kesiniz. Sarımsak dilimlerini 150 derecelik bir fırında kuruyuncaya kadar ısıtınız. Kuruluğunu test etmek için, sarımsaklara elinizle bastığınızda kolayca dağılıyorsa kurumuş olduğunu anlayabilirsiniz.
NEREDE SAKLANIR?
Bitmiş sarımsak tozunu serin, kuru bir yerde hava geçirmez bir kapta muhafaza ediniz. Kavanozu ilk hafta süresince arada bir sallayınız. Bu sayede sarımsak tozunun eşit olarak karışmasını sağlamış ve küf oluşumunu engellemiş olacaksınız.