iltasyazilim
FD Üye
Sarımsaklı Börülce Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 Kase taze börülce (derin dondurucuya yazdan paketleyip hazırladıklarınızdan olabilir)
*2 Diş sarımsak
*1 Limon
*Haşlamak için su
*Zeytinyağı
*Tuz
Sarımsaklı Börülce Mezesi Tarifi Yapılışı Börülceyi, bir miktar su ile haşlıyoruz 30 dk kadar haşladım ben Yeşil kısımlarına bakın, hafifçe elinizde bastırınca parçalanıyorsa pişmiş demektir*Sarımsakları bir parça tuz ile dövün, 1 limonun suyunu sıkın Dövülmüş sarımsağın üzerine dökün ve karıştırın*Haşlanmış börülcelerin suyunu süzün, bir tabağa alın ve üzerine sarımsaklı limon sosunuzu dökün, bir miktar zeytinyağı üzerine gezdirin
*Dilerseniz ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz fakat zeytinyağı ile tadı bir başka oluyor
Afiyet olsun
*1 Kase taze börülce (derin dondurucuya yazdan paketleyip hazırladıklarınızdan olabilir)
*2 Diş sarımsak
*1 Limon
*Haşlamak için su
*Zeytinyağı
*Tuz
Sarımsaklı Börülce Mezesi Tarifi Yapılışı Börülceyi, bir miktar su ile haşlıyoruz 30 dk kadar haşladım ben Yeşil kısımlarına bakın, hafifçe elinizde bastırınca parçalanıyorsa pişmiş demektir*Sarımsakları bir parça tuz ile dövün, 1 limonun suyunu sıkın Dövülmüş sarımsağın üzerine dökün ve karıştırın*Haşlanmış börülcelerin suyunu süzün, bir tabağa alın ve üzerine sarımsaklı limon sosunuzu dökün, bir miktar zeytinyağı üzerine gezdirin
*Dilerseniz ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz fakat zeytinyağı ile tadı bir başka oluyor
Afiyet olsun