Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarımsaklı Deniz Tarağı ve Jumbo Karides

Sarımsaklı Deniz Tarağı ve Jumbo Karides

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

6 tane kabuğu ayıklanmış deniztarağı
79 adet kabuğu soyulmuş Jumbo karides
Bulamak amacı ile gerekli miktarda un
23 yemek kaşığı (3045 ml) zeytinyağı
1 diş ince doğranmış sarımsak
1 yemek kaşığı (15 ml) doğranmış taze fesleğen
23 yemek kaşığı (3045 ml) limon suyu
Gerekli miktarlarda tuz ve çekilmiş karabiber


Hazırlanışı

1 Aşama:

Deniz taraklarının üzerindeki kumu temizlemek amacı ile soğuk suda yıkayabilirsiniz Güzelce süzüp sularını bırakmaları amacı ile kâğıt mutfak havlusunun üstüne koyabilirsiniz
Öncelikle deniz taraklarını çaprazlamasına kesin daha sonra ise karidesler ile birlikte karabiber ve tuz ekledikten sonra una bulayınız

2 Aşama:

Yeniş bir kızartma tavasında yağı yüksek ateşte kızdırın daha sonra deniz taraklarını ve karideslerinizi tavaya ekleyiniz

3 Aşama:

Ateş seviyesini hafifçe kısın, yaklaşık 2 dakika kızartmaya devam edin, daha sonra karidesleri ve deniz taraklarını çevirip üzerlerine fesleğen ve sarımsak serpiştirip tavanızı hafifçe sallayınız
Yaklaşık 2 dakika içerisinde deniztarakları altın sarısı rengini alacaklardır, bu aşamadan sonra tavanızın üzerine limon suyunu gezdirip iyicene karıştırmalısınız



Lezzet Noktası

Deniz kıyısında olmayan bölgelerde yaşayanlar için deniz yemekleri kışın taze olarak tüketilmesi hem sağlık hem de lezzet açısından daha faydalı olacaktır, dondurulmuş gıdalarda aynı lezzeti yakalayamazsınız

Kaynak:YemekTarifleri

 

Similar threads

Sevilen deniz mahsulü ürünlerinden olan karides, hangi boyutlarda olursa olsun temizleme şekli aynıdır. Biraz kalamara benzeyen karides, ayıklaması da temizlenmesi de sanıldığı kadar zor değildir. Karidesi pişirmeden veya haşlamadan önce kabuklarını ve sırtındaki ince ipliği almak gerekir mi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Ege mutfağı,Ege bölgesi yemekleri,Ege yemekleri,ege bölgesinin yemekleri,ege yemekleri tarifi,ege yemekleri isimleri Ege Bölgesi dendiğinde akla; sıcak iklimin sıcak insanları, halis zeytinyağı, çeşitli yabani otları ve dünyanın yedi harikasından biri farzedilen bağları kazanç kesinlikle Ama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
858,496Konular
981,602Mesajlar
29,708Kullanıcılar
beytoo7kSon üye
Üst Alt