iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
6 tane kabuğu ayıklanmış deniztarağı
79 adet kabuğu soyulmuş Jumbo karides
Bulamak amacı ile gerekli miktarda un
23 yemek kaşığı (3045 ml) zeytinyağı
1 diş ince doğranmış sarımsak
1 yemek kaşığı (15 ml) doğranmış taze fesleğen
23 yemek kaşığı (3045 ml) limon suyu
Gerekli miktarlarda tuz ve çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
1 Aşama:
Deniz taraklarının üzerindeki kumu temizlemek amacı ile soğuk suda yıkayabilirsiniz Güzelce süzüp sularını bırakmaları amacı ile kâğıt mutfak havlusunun üstüne koyabilirsiniz
Öncelikle deniz taraklarını çaprazlamasına kesin daha sonra ise karidesler ile birlikte karabiber ve tuz ekledikten sonra una bulayınız
2 Aşama:
Yeniş bir kızartma tavasında yağı yüksek ateşte kızdırın daha sonra deniz taraklarını ve karideslerinizi tavaya ekleyiniz
3 Aşama:
Ateş seviyesini hafifçe kısın, yaklaşık 2 dakika kızartmaya devam edin, daha sonra karidesleri ve deniz taraklarını çevirip üzerlerine fesleğen ve sarımsak serpiştirip tavanızı hafifçe sallayınız
Yaklaşık 2 dakika içerisinde deniztarakları altın sarısı rengini alacaklardır, bu aşamadan sonra tavanızın üzerine limon suyunu gezdirip iyicene karıştırmalısınız
Lezzet Noktası
Deniz kıyısında olmayan bölgelerde yaşayanlar için deniz yemekleri kışın taze olarak tüketilmesi hem sağlık hem de lezzet açısından daha faydalı olacaktır, dondurulmuş gıdalarda aynı lezzeti yakalayamazsınız
Kaynak:YemekTarifleri
6 tane kabuğu ayıklanmış deniztarağı
79 adet kabuğu soyulmuş Jumbo karides
Bulamak amacı ile gerekli miktarda un
23 yemek kaşığı (3045 ml) zeytinyağı
1 diş ince doğranmış sarımsak
1 yemek kaşığı (15 ml) doğranmış taze fesleğen
23 yemek kaşığı (3045 ml) limon suyu
Gerekli miktarlarda tuz ve çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
1 Aşama:
Deniz taraklarının üzerindeki kumu temizlemek amacı ile soğuk suda yıkayabilirsiniz Güzelce süzüp sularını bırakmaları amacı ile kâğıt mutfak havlusunun üstüne koyabilirsiniz
Öncelikle deniz taraklarını çaprazlamasına kesin daha sonra ise karidesler ile birlikte karabiber ve tuz ekledikten sonra una bulayınız
2 Aşama:
Yeniş bir kızartma tavasında yağı yüksek ateşte kızdırın daha sonra deniz taraklarını ve karideslerinizi tavaya ekleyiniz
3 Aşama:
Ateş seviyesini hafifçe kısın, yaklaşık 2 dakika kızartmaya devam edin, daha sonra karidesleri ve deniz taraklarını çevirip üzerlerine fesleğen ve sarımsak serpiştirip tavanızı hafifçe sallayınız
Yaklaşık 2 dakika içerisinde deniztarakları altın sarısı rengini alacaklardır, bu aşamadan sonra tavanızın üzerine limon suyunu gezdirip iyicene karıştırmalısınız
Lezzet Noktası
Deniz kıyısında olmayan bölgelerde yaşayanlar için deniz yemekleri kışın taze olarak tüketilmesi hem sağlık hem de lezzet açısından daha faydalı olacaktır, dondurulmuş gıdalarda aynı lezzeti yakalayamazsınız
Kaynak:YemekTarifleri