Sarımsaklı Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler 1 orta zirve kabak Bulguru için; 4 su bardağı köftelik bulgurKarabiber3 su bardağı suTuz Yoğurdu için; Yoğurt (Göz kararı)2 diş sarımsak1 nehir kaşığı tuzlu biber1 tatlı kaşığı pul biberTuzluSıvı yağ Sarımsaklı Kabak Dolması Tarifi Yapılışı Eğer vaktiniz varsa 4 5 saat önceden kabağı soyup ikiye bölüyoruz ve içini temizleyip üsten ince şeritler alıyoruz ve onu bol tuzluyoruz sarması daha kolay oluyorArada karıştırıyoruz yumuşaması için kabak şeritlerimiz tam yumuşadıktan 5 saat sonradan bulgurumuza biraz tuzlu ve karabiber serpip sonra sıcak su ile ıslatıyoruzYanınıza bir kase ılık su alıp elinizi nemlendirmek için bulgurumuzu yoğuralım taki toplanana dek bulgurdan minik parçalar alıp elimizde yuvarlayalımDaha Sonra kabaklarımızı da alıp içine yuvarladığımız bulgurdan koyup muska şekli verelim Bitene kadar aynı işlemi devam ettirelimBittikten sonra üstüne üç kadeh değin su koyup ocağa alalım Sarımsakları dövelim üzerine yoğurdu ve tuzumuzu da ekleyip çırpalım üstüne fazla değişken olmayacak sekilde su koyalım Fakat çok katı da olmasınDolmalar piştikten sonradan ılıması için bir kenara bırakın Ilıklaştıktan sonradan üzerine hazırladığımız yoğurdu koyalım Yağımızı da eritip baharatını koyup üstüne bir yemek kaşığı gezdirelim ☺Sağlık olsun☺ol Eğer kabaklarınız kalırsa buz dolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz sonradan çıkartıp yeniden yapabilirsiniz ☺SEVGİLER sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur