iltasyazilim
FD Üye
Sarımsaklı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ince bulgur
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
*1 yemek kaşığı salça
*1 yumurta
*3 su bardağına yakın un ele yapışmayacak kıvam alana kadar
Sos için:
*4 adet domates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı karabiber
*isteğe göre maydanoz
*5 diş sarmısak
Sarımsaklı Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kapta sıcak su ile bulgurumuzu ıslıyoruz suyunu çekince üzerine karabiber ,salça ,toz biber, tuz ve yumurtamızı ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruzEle yapışmayacak bir kıvam alana kadar un ekliyoruz daha sonra hamurumuzdan küçük yuvarlak toplar yapıyoruz işlem bittikten sonra sıcak suda mantı kaynatır gibi bulgur toplarımızı kaynatıyoruz Soğuması için süzgece alıyoruz2 yemek kaşığı yağ koyduğumuz tenceremize domateslerimizi rendeleyip döküyoruz ,sarımsaklarımızı da içine doğruyoruz 1 tatlı kaşığı salçamızı ,nane ,tuz ve karabiberimizi ekleyip bulgur toplarımızı içine atıp bir iki çevirdikten sonra ocaktan alıp afiyetle yiyoruz Eğer istenilirse pişirme işlemi bittikten sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapıyoruz
*2 su bardağı ince bulgur
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
*1 yemek kaşığı salça
*1 yumurta
*3 su bardağına yakın un ele yapışmayacak kıvam alana kadar
Sos için:
*4 adet domates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı karabiber
*isteğe göre maydanoz
*5 diş sarmısak
Sarımsaklı Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle derin bir kapta sıcak su ile bulgurumuzu ıslıyoruz suyunu çekince üzerine karabiber ,salça ,toz biber, tuz ve yumurtamızı ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruzEle yapışmayacak bir kıvam alana kadar un ekliyoruz daha sonra hamurumuzdan küçük yuvarlak toplar yapıyoruz işlem bittikten sonra sıcak suda mantı kaynatır gibi bulgur toplarımızı kaynatıyoruz Soğuması için süzgece alıyoruz2 yemek kaşığı yağ koyduğumuz tenceremize domateslerimizi rendeleyip döküyoruz ,sarımsaklarımızı da içine doğruyoruz 1 tatlı kaşığı salçamızı ,nane ,tuz ve karabiberimizi ekleyip bulgur toplarımızı içine atıp bir iki çevirdikten sonra ocaktan alıp afiyetle yiyoruz Eğer istenilirse pişirme işlemi bittikten sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapıyoruz