iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
(4 kişilik)
4 0rta boy patates
6 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
Yarım çay bardağı mısır özü yağ
4 tane parça but
Yarım limon suyu
Bir kase yoğurt
Bir çay kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Patatesler küp şeklinde doğranır tencereye yağ konur Patatesler eklenir tuz katılır, kapağı kapanıp su koymadan kendi buharıyla pişer Yumuşayınca ocak kapanır, butlar limon suyu ve tuzla ovulur üzerine bir kaşık yoğurt ve salça karıştırılıp sürülür Bu hem yumuşak yapar hem de güzel kızarmasını sağlar Fırına verilir Piştikten sonra servis tabağına alınır, yanına patatesler konur Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber dökülür Kolay olduğu kadar çok da lezzetlidir
(4 kişilik)
4 0rta boy patates
6 diş sarımsak
Tuz
Pul biber
Yarım çay bardağı mısır özü yağ
4 tane parça but
Yarım limon suyu
Bir kase yoğurt
Bir çay kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Patatesler küp şeklinde doğranır tencereye yağ konur Patatesler eklenir tuz katılır, kapağı kapanıp su koymadan kendi buharıyla pişer Yumuşayınca ocak kapanır, butlar limon suyu ve tuzla ovulur üzerine bir kaşık yoğurt ve salça karıştırılıp sürülür Bu hem yumuşak yapar hem de güzel kızarmasını sağlar Fırına verilir Piştikten sonra servis tabağına alınır, yanına patatesler konur Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber dökülür Kolay olduğu kadar çok da lezzetlidir