iltasyazilim
FD Üye
Sarımsaklı Somon Tarifi Tarifi için;
Somon balıklarının üzerine gelişigüzel delikler açın ve bu delikleri ince kıyılmış sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ile doldurun Balıkları zeytinyağı ve tuz ile marine edip dinlendirin
Patatesleri haşlayın
Somon balıklarını kızgın tavada kızartın
Derin bir karıştırma kabına kornişon turşu, taze soğan, fesleğen, kapari ve haşlanmış patates ekleyip harmanlayın
Ayrı bir kapta hardal, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ekleyerek sos elde edin ve patatesli karışımı bu sosa ilave ederek harmanlayın
Balıkları bu garnitürle servis edin
Malzemeler
2 dilim Norveç somonu
34 diş sarımsak
Defne yaprağı, tane karabiber, zeytinyağı, tuz
Garnitür için;
2 adet patates
12 adet kornişon turşu
2 yemek kaşığı kapari
23 dal taze soğan
2 yemek kaşığı hardal
Yarım limonun suyu
Zeytinyağı
Karabiber, tuz
Kaynak : Turkmax Gurme
Somon balıklarının üzerine gelişigüzel delikler açın ve bu delikleri ince kıyılmış sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ile doldurun Balıkları zeytinyağı ve tuz ile marine edip dinlendirin
Patatesleri haşlayın
Somon balıklarını kızgın tavada kızartın
Derin bir karıştırma kabına kornişon turşu, taze soğan, fesleğen, kapari ve haşlanmış patates ekleyip harmanlayın
Ayrı bir kapta hardal, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ekleyerek sos elde edin ve patatesli karışımı bu sosa ilave ederek harmanlayın
Balıkları bu garnitürle servis edin
Malzemeler
2 dilim Norveç somonu
34 diş sarımsak
Defne yaprağı, tane karabiber, zeytinyağı, tuz
Garnitür için;
2 adet patates
12 adet kornişon turşu
2 yemek kaşığı kapari
23 dal taze soğan
2 yemek kaşığı hardal
Yarım limonun suyu
Zeytinyağı
Karabiber, tuz
Kaynak : Turkmax Gurme