iltasyazilim
FD Üye
Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Arasına;
*150 eritilmiş tereyağı
*1 su bardağı mısır özü yağı
Üzerine;
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sıvı yağı
İç malzemesi;
*Yarım kg orta yağlı kıyma
*3 soğan
*1 çay kaşığı* tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*Yarım demen maydanoz
Arasına sürmek için;
*150 gr tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağı
*Üzerine yağ ve yumurta
Sarıyer Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Orta yumuşaklıkta kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım
*Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yarım saat dinlendirelim
*Daha sonra tabak büyüklüğünde açarak her tarafına gelecek şekilde bolca yağlayalım ve bu şekilde yarım saat daha bekletelim
*Dinlenmiş hamurları tezgaha alarak yavaş yavaş kenarlarından asılarak açmaya başlayalım
*Olabildilğince incelttiğimiz hamuru istediğimiz iç harcından koyarak (ben kıymalı iç harcı ile yaptım siz dilediğiniz çeşitte harç hazırlayabilirsiniz)
*Rulo yapıp üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına verip kızarıncaya kadar pişirelim (Çıtır çıtır bir böreğimiz oluyor)
*2 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Arasına;
*150 eritilmiş tereyağı
*1 su bardağı mısır özü yağı
Üzerine;
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı sıvı yağı
İç malzemesi;
*Yarım kg orta yağlı kıyma
*3 soğan
*1 çay kaşığı* tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*Yarım demen maydanoz
Arasına sürmek için;
*150 gr tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağı
*Üzerine yağ ve yumurta
Sarıyer Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Orta yumuşaklıkta kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım
*Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yarım saat dinlendirelim
*Daha sonra tabak büyüklüğünde açarak her tarafına gelecek şekilde bolca yağlayalım ve bu şekilde yarım saat daha bekletelim
*Dinlenmiş hamurları tezgaha alarak yavaş yavaş kenarlarından asılarak açmaya başlayalım
*Olabildilğince incelttiğimiz hamuru istediğimiz iç harcından koyarak (ben kıymalı iç harcı ile yaptım siz dilediğiniz çeşitte harç hazırlayabilirsiniz)
*Rulo yapıp üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına verip kızarıncaya kadar pişirelim (Çıtır çıtır bir böreğimiz oluyor)