iltasyazilim
FD Üye
Sarıyer Poğaça (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tam yumurta, 1 yumurtanın akı (sarısı üzerine) 1 tatlı kaşığı tuz 125 gr yumuşamış margarin veya tereyağı 4 – 4 5 su bardağı kadar un Arası için:
Beyaz peynir yada kaşar peyniri Üzeri için:
1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı pudra şekeri
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 35dk Sarıyer Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
Bütün bildiğiniz poğaçaları unutturacak, puf puf kabaran ve yumuşacık dokusuyla favoriniz olacak cinsten bir tarif
Süt soğuk ise ocakta ılıtılır ve karıştırma kabına alınır Üzerine yaş maya ve toz şeker eklenir karıştırarak eritilir Daha sonra yumurta, oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı ve tuz eklenerek karıştırılır Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir Üzeri kapatılarak sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır Mayalanan hamur şöyle bir yoğurularak söndürülür Mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır Arasına peynir koyularak kapatılır Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir Üzeri için yumurta sarısı ve pudra şekeri karıştırılır Poğaçaların üzerine sürülür Çatal ile çizikler atılır Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3540 dk kızarana kadar pişirilir Yumuş yumuş poğaçalar hazır Üzerine nemli bir bez örterseniz yumuşaklığını muhafaza edecektir Afiyet olsun
1 su bardağı ılık süt 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tam yumurta, 1 yumurtanın akı (sarısı üzerine) 1 tatlı kaşığı tuz 125 gr yumuşamış margarin veya tereyağı 4 – 4 5 su bardağı kadar un Arası için:
Beyaz peynir yada kaşar peyniri Üzeri için:
1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı pudra şekeri
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 35dk Sarıyer Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
Bütün bildiğiniz poğaçaları unutturacak, puf puf kabaran ve yumuşacık dokusuyla favoriniz olacak cinsten bir tarif
Süt soğuk ise ocakta ılıtılır ve karıştırma kabına alınır Üzerine yaş maya ve toz şeker eklenir karıştırarak eritilir Daha sonra yumurta, oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı ve tuz eklenerek karıştırılır Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir Üzeri kapatılarak sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır Mayalanan hamur şöyle bir yoğurularak söndürülür Mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır Arasına peynir koyularak kapatılır Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir Üzeri için yumurta sarısı ve pudra şekeri karıştırılır Poğaçaların üzerine sürülür Çatal ile çizikler atılır Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3540 dk kızarana kadar pişirilir Yumuş yumuş poğaçalar hazır Üzerine nemli bir bez örterseniz yumuşaklığını muhafaza edecektir Afiyet olsun