iltasyazilim
FD Üye
Sarıyer Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
250 gram yumuşak margarin veya tereyağı Yarım su bardağı süt 2 tane yumurta 15 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker 1 5 tatlı kaşığı tuz 45 su bardağı un ( kontrollü olarak ekleyin) İçi için:
Beyaz peynir veya kaşar peyniri Üzerine:
1 yumurta sarısı
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 30dk
Sarıyer Poğaçası Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar yumuşacık pastane lezzetinde poğaça tarifi bence mutlaka deneyin Hamur için olan malzemeleri un ve maya hariç elinizle karıştırın daha sonra un ve maya ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun Ben 4 5 su bardağı un kullandım sizde unu kontrollü olarak ekleyin hamur yumuşak bir hamur olacak Yoğurduğunuz hamuru üzerini örterek mayalanmak üzere bekletin Şimdi havalar sıcak olduğu için çok çabuk mayalanıyor zaten kabarıp mayalanan hamuru tekrar yavaşça yoğurup gazını aldıktan sonra istediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp parmak uçlarınızla biraz genişletip ortasına peynirikoyup fazla bastırmadan D şeklinde kapatınDaha sonra elinizin yan tarafıyla ortasına düz bir şekilde bastırınYağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 15 dakika tepsi mayası için bekletip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180: derece fırında kızarana kadar pişirin yumuşacık pastane lezzetinde poğaçalarınız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
250 gram yumuşak margarin veya tereyağı Yarım su bardağı süt 2 tane yumurta 15 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker 1 5 tatlı kaşığı tuz 45 su bardağı un ( kontrollü olarak ekleyin) İçi için:
Beyaz peynir veya kaşar peyniri Üzerine:
1 yumurta sarısı
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 30dk
Sarıyer Poğaçası Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar yumuşacık pastane lezzetinde poğaça tarifi bence mutlaka deneyin Hamur için olan malzemeleri un ve maya hariç elinizle karıştırın daha sonra un ve maya ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun Ben 4 5 su bardağı un kullandım sizde unu kontrollü olarak ekleyin hamur yumuşak bir hamur olacak Yoğurduğunuz hamuru üzerini örterek mayalanmak üzere bekletin Şimdi havalar sıcak olduğu için çok çabuk mayalanıyor zaten kabarıp mayalanan hamuru tekrar yavaşça yoğurup gazını aldıktan sonra istediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp parmak uçlarınızla biraz genişletip ortasına peynirikoyup fazla bastırmadan D şeklinde kapatınDaha sonra elinizin yan tarafıyla ortasına düz bir şekilde bastırınYağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 15 dakika tepsi mayası için bekletip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180: derece fırında kızarana kadar pişirin yumuşacık pastane lezzetinde poğaçalarınız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun