iltasyazilim
FD Üye
Gereçler:200GR KIYMA
1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
1 SU BARDAĞI İRMİK
2 YEMEK KAŞIĞI TARHANA
1 BAŞ SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI UN1 ADET YUMURTA
TUZ,KARABİBER
1 SU BARDAĞI SU
1 BARDAK YOĞURT
3 KAŞIK TEREYAĞI
KIRMIZI BİBER Yapılışı:1 SU BARDAĞI SUYUN İÇERİSİNE TARHANAYI KOYUP 15DK BEKLET, DAHA SONRA İÇİNE BULGUR,İRMİK,RENDELENMİŞ SOĞAN,UN,YUMURTA,TUZ VE KARABİBERİ KOY VE İYİCE YOĞURHAMUR KIVAMINI ALDIKTAN SONRA MEŞE BÜYÜKLÜĞÜNDE AYIRIP YUVARLA VE DOLAPTA YAKLAŞIK 1SAAT BEKLET SERVİS YAPMADAN HEMEN ÖNCE HAŞLANMIŞ VE KAYNAKTA OLAN SUYUN İÇERİSİNE AT VE YAKLAŞIK 15 DKORTA ATEŞTE HAŞLA HAŞLANAN KÖFTELERİ KEVGİR YARDIMIYLA ALIP, SERVİS TABAĞINA KOY ÜZERİ İÇİNSE 1 SUBARDAĞI YOĞURDU AZ BİR SUYLA ÇIRPIP KÖFTELERİN ÜZERİNE DÖK VE TEREYAĞINDA KIZARTILMIŞ TEREYAĞLI KIRMIZI BİBER SOSUNUDA YOGURDUN ÜZERİNE DÖKÜP SERVİS YAPIN ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
1 SU BARDAĞI İRMİK
2 YEMEK KAŞIĞI TARHANA
1 BAŞ SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI UN1 ADET YUMURTA
TUZ,KARABİBER
1 SU BARDAĞI SU
1 BARDAK YOĞURT
3 KAŞIK TEREYAĞI
KIRMIZI BİBER Yapılışı:1 SU BARDAĞI SUYUN İÇERİSİNE TARHANAYI KOYUP 15DK BEKLET, DAHA SONRA İÇİNE BULGUR,İRMİK,RENDELENMİŞ SOĞAN,UN,YUMURTA,TUZ VE KARABİBERİ KOY VE İYİCE YOĞURHAMUR KIVAMINI ALDIKTAN SONRA MEŞE BÜYÜKLÜĞÜNDE AYIRIP YUVARLA VE DOLAPTA YAKLAŞIK 1SAAT BEKLET SERVİS YAPMADAN HEMEN ÖNCE HAŞLANMIŞ VE KAYNAKTA OLAN SUYUN İÇERİSİNE AT VE YAKLAŞIK 15 DKORTA ATEŞTE HAŞLA HAŞLANAN KÖFTELERİ KEVGİR YARDIMIYLA ALIP, SERVİS TABAĞINA KOY ÜZERİ İÇİNSE 1 SUBARDAĞI YOĞURDU AZ BİR SUYLA ÇIRPIP KÖFTELERİN ÜZERİNE DÖK VE TEREYAĞINDA KIZARTILMIŞ TEREYAĞLI KIRMIZI BİBER SOSUNUDA YOGURDUN ÜZERİNE DÖKÜP SERVİS YAPIN ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN