Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şarkı söylemenin sağlığa ilginç faydası!

Şarkı söylemenin sağlığa ilginç faydası!
0
140

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Böylece fazla insan sesinin kötü olduğunu düşünerek şarkı söylemekten çekinir Sesiniz fena de olsa şarkıları söyleyin, söyleyebildiğiniz kadar Sesinizi, notaları tasa etmeden söyleyin Çünkü iyi geliyor
Üsküdar Üniversitesi Afiyet Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Yıldız Erdoğanoğlu, şarkı söylemenin afiyet faydaları konusunda ilginç açıklamalarda bulundu

17

Erdoğanoğlu, şarkı söylemenin fiziki, zihinsel ve sosyal açıdan o kadar çok yararı olduğunu söylüyor

27

İngiliz araştırmacıların şarkı söylemenin solunum yolu hastalıklarından mustarip olan kişiler üzerindeki etkilerini incelediklerini anlatan Yrd Doç Dr Erdoğanoğlu, “Çalışmanın sonuçları uyumlu şarkı söylemenin KOAH veya astım gibi kronik akciğer hastalığı olan kişilerde, akciğer fonksiyon testi sonuçlarını düzelttiği, yaşam kalitesini artırdığı, anksiyeteyi (kaygı, nefret edilen şey, gerilim) ise azalttığını göstermiştir diyor

37

“Şarkı söylemek koruyucu bir sağlık durumu uygulaması gibidir diyen Erdoğanoğlu, şarkı söylemenin faydalarını şöyle sıralıyor:

“Solunum faaliyetinizi destekler Bağışıklığınızı güçlendirir

47
Üsküdar Üniversitesi Afiyet Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Yıldız Erdoğanoğlu, şarkı söylemenin afiyet faydaları konusunda garip açıklamalarda bulundu

Erdoğanoğlu, şarkı söylemenin fiziki, zihinsel ve sosyal açıdan öyle çok yararı olduğunu söylüyor

İngiliz araştırmacıların şarkı söylemenin solunum yolu hastalıklarından mustarip olan kişiler üzerindeki etkilerini incelediklerini anlatan Yrd Doç Dr Erdoğanoğlu, “Çalışmanın sonuçları uyumlu şarkı söylemenin KOAH veya astım gibi kronik akciğer hastalığı olan kişilerde, akciğer fonksiyon testi sonuçlarını düzelttiği, hayat kalitesini artırdığı, anksiyeteyi (vesvese, dehşet, gerilim) ise azalttığını göstermiştir diyor

“Şarkı anlatmak koruyucu bir afiyet uygulaması gibidir diyen Erdoğanoğlu, şarkı söylemenin faydalarını şöyle sıralıyor:

“Solunum faaliyetinizi destekler Bağışıklığınızı güçlendirir