iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
Kreması için;
2 paket krem Şanti 2 su bardağı süt 2 paket fındıklı ya da antep fıstıklı drajeler 2 paket kakaolu bisküvi
Üzeri için;
Hazır Çikolata sos ( tarifine göre hazırlanıp soğutulur )
Alt ve Üst taban için;
Hazır kakaolu kek (Yapacağınız kap küçükse bir paket yeter)
Hazırlanışı;
İlk önce çikolata sosu pişirilip soğutulur
İki paket krem şanti İki bardak sütle hazırlanıp bir kapta dolaba koyulur
Bisküviler rondodan geçirilir Toz haline gelir
Hazırlanan krem şantinin üzerine toz haline gelen bisküviler ve drajeler eklenerek karıştırılıp harç hazırlanır
Resimde gösterdiğim gibi çukur bir kaba Jelatin serilir ve kekler dilimlendikten sonra dizilir Üzerine krem şantil harcın tamamı yayılır çok az çikolata sosu dökülür Bir çay bardağı kadar Sonra kalan kek dilimleriyle açık yerler kapatılır Jelatinle kapatıldıktan sonra dolap ta 12 saat dinlendikten sonra ters çevirilerek ve üzerine kalan çikolata sosunun tamamı dökülerek servis edilir
Dilediğiniz gibi üstünü süsleyebilirsiniz ben Hindistan cevizi tozu kullandım
( Ben Beyaz Petibör bisküvi kullandım ama tercihim kakaolu bisküvidir)
Afiyet Olsun
Kreması için;
2 paket krem Şanti 2 su bardağı süt 2 paket fındıklı ya da antep fıstıklı drajeler 2 paket kakaolu bisküvi
Üzeri için;
Hazır Çikolata sos ( tarifine göre hazırlanıp soğutulur )
Alt ve Üst taban için;
Hazır kakaolu kek (Yapacağınız kap küçükse bir paket yeter)
Hazırlanışı;
İlk önce çikolata sosu pişirilip soğutulur
İki paket krem şanti İki bardak sütle hazırlanıp bir kapta dolaba koyulur
Bisküviler rondodan geçirilir Toz haline gelir
Hazırlanan krem şantinin üzerine toz haline gelen bisküviler ve drajeler eklenerek karıştırılıp harç hazırlanır
Resimde gösterdiğim gibi çukur bir kaba Jelatin serilir ve kekler dilimlendikten sonra dizilir Üzerine krem şantil harcın tamamı yayılır çok az çikolata sosu dökülür Bir çay bardağı kadar Sonra kalan kek dilimleriyle açık yerler kapatılır Jelatinle kapatıldıktan sonra dolap ta 12 saat dinlendikten sonra ters çevirilerek ve üzerine kalan çikolata sosunun tamamı dökülerek servis edilir
Dilediğiniz gibi üstünü süsleyebilirsiniz ben Hindistan cevizi tozu kullandım
( Ben Beyaz Petibör bisküvi kullandım ama tercihim kakaolu bisküvidir)
Afiyet Olsun