iltasyazilim
FD Üye
Sarma Aşı (Burdur) Tarifi İçin Malzemeler
*10 çay bardağı ince bulgur
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 soğan
*300 gr çekilmiş haşhaş
*2 kase ceviz
*Yarım kilo beyaz peynir
*10 su bardağı kadar su
*34 yemek kaşığı kuru nane
*Tuz
Sarma Aşı (Burdur) Tarifi Yapılışı
Bir büyük tencereye yağları ve ince doğranmış soğanları alın İyice kavurun Sonra haşhaşı ekleyip kavurmaya devam edin 10 su bardağı kadar suyu ekleyin Su kaynamaya başlayınca bulguru ilave edin Bulgur suyu çekince dövülmüş ceviz ve ufalanmış peyniri ekleyin Nanesini tuzunu da ekleyip karıştırın Suyun azlığını çokluğunu anlarsınız ona göre ilave edebilirsiniz İyice suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın
Denemenizi tavsiye ederim gerçekten farklı ve güzel bir lezzet
*10 çay bardağı ince bulgur
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 soğan
*300 gr çekilmiş haşhaş
*2 kase ceviz
*Yarım kilo beyaz peynir
*10 su bardağı kadar su
*34 yemek kaşığı kuru nane
*Tuz
Sarma Aşı (Burdur) Tarifi Yapılışı
Bir büyük tencereye yağları ve ince doğranmış soğanları alın İyice kavurun Sonra haşhaşı ekleyip kavurmaya devam edin 10 su bardağı kadar suyu ekleyin Su kaynamaya başlayınca bulguru ilave edin Bulgur suyu çekince dövülmüş ceviz ve ufalanmış peyniri ekleyin Nanesini tuzunu da ekleyip karıştırın Suyun azlığını çokluğunu anlarsınız ona göre ilave edebilirsiniz İyice suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın
Denemenizi tavsiye ederim gerçekten farklı ve güzel bir lezzet