iltasyazilim
FD Üye
Sarma Börek Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet yufka (ben kuru lavaştan yaptım Islatıp)
*56 patates
*1 soğan
*Biber salçası
*Domates salçası
*Tuz
*Kara biber
Sosu;
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı maden suyu
Sarma Börek Tarifi Yapılışı Selamun aleyküm nefisçi arkadaşlarım Patateslerimizi haşlıyoruz Bu sürede soğanımızı yağda kavurup salçasını, kara biberini ekleyip, pişen patateslerimizi içine ekliyoruz Güzelce ezip karıştırdık mı hazır Daha sonra yufkalarımızı teker teker yağlayığ, içine püremizi koyuyoruz Uzunlamasına koyup rulo yapıyoruz Ve en sonda gül gibi sarıyoruz Diğer yufkaları da kenarlarından sarıyoruz En son üzerini yağlayıp, çörek otu serpip fırınlıyoruz 180 derecede kızartıyoruz
Afiyet olsun
*10 adet yufka (ben kuru lavaştan yaptım Islatıp)
*56 patates
*1 soğan
*Biber salçası
*Domates salçası
*Tuz
*Kara biber
Sosu;
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı maden suyu
Sarma Börek Tarifi Yapılışı Selamun aleyküm nefisçi arkadaşlarım Patateslerimizi haşlıyoruz Bu sürede soğanımızı yağda kavurup salçasını, kara biberini ekleyip, pişen patateslerimizi içine ekliyoruz Güzelce ezip karıştırdık mı hazır Daha sonra yufkalarımızı teker teker yağlayığ, içine püremizi koyuyoruz Uzunlamasına koyup rulo yapıyoruz Ve en sonda gül gibi sarıyoruz Diğer yufkaları da kenarlarından sarıyoruz En son üzerini yağlayıp, çörek otu serpip fırınlıyoruz 180 derecede kızartıyoruz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.