iltasyazilim
FD Üye
Sarma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*1 buçuk kilo tel kadayıf
*3 su bardağı kırılmış ceviz veya fıstık
*1 kase süt kaymağı
*1 paket sana yağı
Şerbeti için
*1 litre su
*Yarım kilo şeker ( şerbetini göz kararı yapabilirsiniz ben bazen tam tutturamayıp şeker ilave ediyor yada çok olunca su ekliyorum çünkü şekerden şekere fark oluyor)
*Bir kaç damla limon
Sarma Kadayıf Tarifi Yapılışı İlk önce ceviz ve fıstıkları kırıp robotta çekiyoruz
Tereyağının yarısı kadarını eritiyoruz ve kadayıfların üzerine döküyoruz ve onu harmanlıyoruz yağ kadayıfın tamamına bulaşacak şekilde (Ben üç parça şeklinde ayırıyorum daha iyi karıştırmak için )
Kurumasın diye kadayıf bittikçe diğer küme halinde ayırdığımı yağlayıp yapıyorum
Sonra avucumun içi dolacak kadar alıyorum ( tam bastırarak dolmayacak şekilde)
Ve onu dik Bi şekilde çok sık olmamak üzere şekillendiriyorum Ardından başına bir tatlı kaşığı cevizi veya fıstığı ( ben ikisini karıştırıp yapıyorum) koyuyorum fotoğrafta daha iyi anlayacaksınız sonra bir çay kaşığı süt kaymağı koyup sarma gibi sarıyorum
– yalnız çok sık sarmayınız içine şerbet girmez
Kadayıfı biz fırına gönderiyoruz ama siz evinizde yapabilirsiniz kadayıfın üzerine kalma margarinden ince ince dilimler koyuyoruz isteğe göre üzerine kalan içten serpebilirsiniz
Piştikten sonra kadayıf soğuyunca şerbeti kaynatın ve ilk sıcaklığı geçince dökün ama üzerini kapatmayın hamur olur
– Püf noktalar : kadayıfı önceden yaglamak cıtır cıtır olmasını sağlar ve şerbet döküldükten sonra hamur olmaz
2 süt kaymağı kadayıfta cook güzel oluyor kesinlikle denemelisiniz
Eğer imkanınız varsa ev yapımı tereyağı kullanın en azından kadayıfı yağlarken çok lezzetli oluyor şimdiden afiyet olsun
*1 buçuk kilo tel kadayıf
*3 su bardağı kırılmış ceviz veya fıstık
*1 kase süt kaymağı
*1 paket sana yağı
Şerbeti için
*1 litre su
*Yarım kilo şeker ( şerbetini göz kararı yapabilirsiniz ben bazen tam tutturamayıp şeker ilave ediyor yada çok olunca su ekliyorum çünkü şekerden şekere fark oluyor)
*Bir kaç damla limon
Sarma Kadayıf Tarifi Yapılışı İlk önce ceviz ve fıstıkları kırıp robotta çekiyoruz
Tereyağının yarısı kadarını eritiyoruz ve kadayıfların üzerine döküyoruz ve onu harmanlıyoruz yağ kadayıfın tamamına bulaşacak şekilde (Ben üç parça şeklinde ayırıyorum daha iyi karıştırmak için )
Kurumasın diye kadayıf bittikçe diğer küme halinde ayırdığımı yağlayıp yapıyorum
Sonra avucumun içi dolacak kadar alıyorum ( tam bastırarak dolmayacak şekilde)
Ve onu dik Bi şekilde çok sık olmamak üzere şekillendiriyorum Ardından başına bir tatlı kaşığı cevizi veya fıstığı ( ben ikisini karıştırıp yapıyorum) koyuyorum fotoğrafta daha iyi anlayacaksınız sonra bir çay kaşığı süt kaymağı koyup sarma gibi sarıyorum
– yalnız çok sık sarmayınız içine şerbet girmez
Kadayıfı biz fırına gönderiyoruz ama siz evinizde yapabilirsiniz kadayıfın üzerine kalma margarinden ince ince dilimler koyuyoruz isteğe göre üzerine kalan içten serpebilirsiniz
Piştikten sonra kadayıf soğuyunca şerbeti kaynatın ve ilk sıcaklığı geçince dökün ama üzerini kapatmayın hamur olur
– Püf noktalar : kadayıfı önceden yaglamak cıtır cıtır olmasını sağlar ve şerbet döküldükten sonra hamur olmaz
2 süt kaymağı kadayıfta cook güzel oluyor kesinlikle denemelisiniz
Eğer imkanınız varsa ev yapımı tereyağı kullanın en azından kadayıfı yağlarken çok lezzetli oluyor şimdiden afiyet olsun