iltasyazilim
FD Üye
Sarma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kadayıf
*150 gram tereyağ
*Ceviz yada fındık (ben karışık yaptım)
Şerbet için;
*4 su bardağı şeker
*4, 5 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
Sarma Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıflardan küçük parçalar alıp baş parmağımızda sarıp tepsiye yerleştirelim Yağlı kağıt kullanalım arkadaşlar Önceden ısıttığımız fırında 15 dk kadar pişirelim yinede kontrol edin bazı fırınlar daha geç bazıları daha çabuk pişiriyor Kızarınca fırından alıp şerbetini döküyoruz ama kadayıfında şerbetinde ilk sıcağı geçmiş olsun
Sıvı yağ yada başka bir margarinde kullanabilirsiniz ama tereyağ yakışıyor bence
çok pratik oluyor arkadaşlar tek yemelik bu tarif benim çok hoşuma gitti mutlaka deneyin derim
AFİYET OLSUN )
*Yarım kilo kadayıf
*150 gram tereyağ
*Ceviz yada fındık (ben karışık yaptım)
Şerbet için;
*4 su bardağı şeker
*4, 5 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
Sarma Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıflardan küçük parçalar alıp baş parmağımızda sarıp tepsiye yerleştirelim Yağlı kağıt kullanalım arkadaşlar Önceden ısıttığımız fırında 15 dk kadar pişirelim yinede kontrol edin bazı fırınlar daha geç bazıları daha çabuk pişiriyor Kızarınca fırından alıp şerbetini döküyoruz ama kadayıfında şerbetinde ilk sıcağı geçmiş olsun
Sıvı yağ yada başka bir margarinde kullanabilirsiniz ama tereyağ yakışıyor bence
çok pratik oluyor arkadaşlar tek yemelik bu tarif benim çok hoşuma gitti mutlaka deneyin derim
AFİYET OLSUN )