iltasyazilim
FD Üye
Sarma Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo yaprak
*Yarım kiloya yakın pirinç
*3 baş kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 baş sarımsak
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 bardak sıvı yağ
*Pul biber
*Karabiber
*Kimyon
*Dolmalık ve çiğ köftelik baharat karışımı
*Nane
*Sumak
*Tuz
Pişirirken koymak için;
*Üzerine çıkacak kadar su
*1 çay bardağı zeytinyağı
Sarma Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçlerimizi sıcak suya koyalım, pirinçler sıcak suda yumuşarken soğanlarımızın kabuklarını soyup rondodan geçirelim Soğanlar geçirildikten sonra orta boy bir leğene dökelim, ardından maydanozları yıkayıp rondodan geçirelim ve maydanozları da soğanları üstüne dökelim* Sarımsakları soyup iyice dövelim sonra onuda karıştıralım sonrasında pirinçleri de süzüp içine koyalım ve sırasıyla yağ salça ve baharatları koyalım Ekşili seven limon suyu veya limon tuzu koyabilir ve iç malzememiz hazır sonrasında bütün yaprakların içine harç koyarak ince ince sarıp tencereye dizelim Hepsi sarıldıktan sonra üzerini çok az geçecek kadar su koyalım ve 1 çay bardağı yağ koyalım Kısık ateşte pişene kadar pişirelim ,piştikten sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun
*Yarım kilo yaprak
*Yarım kiloya yakın pirinç
*3 baş kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 baş sarımsak
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 bardak sıvı yağ
*Pul biber
*Karabiber
*Kimyon
*Dolmalık ve çiğ köftelik baharat karışımı
*Nane
*Sumak
*Tuz
Pişirirken koymak için;
*Üzerine çıkacak kadar su
*1 çay bardağı zeytinyağı
Sarma Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçlerimizi sıcak suya koyalım, pirinçler sıcak suda yumuşarken soğanlarımızın kabuklarını soyup rondodan geçirelim Soğanlar geçirildikten sonra orta boy bir leğene dökelim, ardından maydanozları yıkayıp rondodan geçirelim ve maydanozları da soğanları üstüne dökelim* Sarımsakları soyup iyice dövelim sonra onuda karıştıralım sonrasında pirinçleri de süzüp içine koyalım ve sırasıyla yağ salça ve baharatları koyalım Ekşili seven limon suyu veya limon tuzu koyabilir ve iç malzememiz hazır sonrasında bütün yaprakların içine harç koyarak ince ince sarıp tencereye dizelim Hepsi sarıldıktan sonra üzerini çok az geçecek kadar su koyalım ve 1 çay bardağı yağ koyalım Kısık ateşte pişene kadar pişirelim ,piştikten sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun