Sarmaşık Bitkisinin Özellikleri sarmaşık bitkisi Sarmaşığın Faydaları sarmaşığın özellikleri Sevgili melekler, bu yazımızda sarmaşık bitkisi, özellikleri, faydaları ve başvuru formu alanları hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağızsarmasikbitkisininozellikleri5c504e143d666alt 1548766736 1548766736 sarmasikbitkisininozellikleri5c504e1473094sarmasikbitkisininozellikleri5c504e1473094 sarmasikbitkisininozellikleri5c504e1473094 Sarmaşıkgiller familyasından tırmanıcı yeşil odunsu bir bitkidir Meyvesi etli, dairesel ve üzümsüdür Yurdumuzda; olağan sarmaşık ve kafkas sarmaşığı olmka üzere 2 çeşidi vardır Yaprak ve meyvelerinde heederin denilen zehirli bir madde vardır Dışarıda yaraların tedavisinde kullanılır Sarmaşık Faydaları Ülser iyileştirici: Sarmaşık tek başına veya lahana ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir Diş ağrısı: Sarmaşık kaynatılıp kulağa 235 damla damlatılır Ağızda gargara yapılırsa diş ağrısını keser Nezle: Sarmaşık, kimsesiz veya kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir Grip: Sarmaşık, kimsesiz veya kekik ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilir Bere iyileştirici: Sarmaşık,doğranıp lapa yapılır, iyi olmayan yaraların üstüne tekraren vurulur Diş çürümesi: Sarmaşık, kaynatılıp gargara yapılırsa diş çürümesini önler, ağızdaki yaralara iyi gelir Yağ tabakasını eritici: Sarmaşık,maydanoz ve ayrık otu kökü ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir Cilt güzelleştirici: Sarmaşık, kaynatılıp günde 35 kere yüz yıkanır Âdet düzenleyici: Sarmaşık, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir Uykusuzluk: Sarmaşık, karabaş otuyla beraber kaynatılıp yatmazdan 1 saat önce 1 su bardağı içilir id Terletici: Sarmaşık, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.