iltasyazilim
FD Üye
Sarmeçi Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kısırlık bulgur(bizim orada simit derler)
*Bulguları ıslamak için sıcak su
*1 soğan
*2 adet domates
*Yarım bağ maydanoz
*1, 5 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Pulbiber, tuz
Sarmeçi Tarifi Yapılışı Bizim evde sıkça yapılan bir o kadarda lezzeti muhteşem olan ayran ve turşuyla yenilen bir kısır çeşitidir ve çok pratiktir
Sıcak su ile bulguru ıslayıp, üzerini kapatıyoruz 1015 dk bekletiyoruz Diğer yandan domatesin kabuklarını soyup soğan ile beraber* yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz Salça ve doğranmış maydanozları da ekleyip bir tur karıştırıyoruz Dinlenmiş olan bulgurun üzerine pişirdiğimiz karışımı sıcakken döküyoruz Pul biber ve tuzda ekleyip sıcak iken servis ediyoruz Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun
*2 su bardağı kısırlık bulgur(bizim orada simit derler)
*Bulguları ıslamak için sıcak su
*1 soğan
*2 adet domates
*Yarım bağ maydanoz
*1, 5 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Pulbiber, tuz
Sarmeçi Tarifi Yapılışı Bizim evde sıkça yapılan bir o kadarda lezzeti muhteşem olan ayran ve turşuyla yenilen bir kısır çeşitidir ve çok pratiktir
Sıcak su ile bulguru ıslayıp, üzerini kapatıyoruz 1015 dk bekletiyoruz Diğer yandan domatesin kabuklarını soyup soğan ile beraber* yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz Salça ve doğranmış maydanozları da ekleyip bir tur karıştırıyoruz Dinlenmiş olan bulgurun üzerine pişirdiğimiz karışımı sıcakken döküyoruz Pul biber ve tuzda ekleyip sıcak iken servis ediyoruz Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun