iltasyazilim
FD Üye
Gereçler:2 su bardağı inca bulgur
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 su bardağı sıcak su5 adet kırmızı domates
yarım çay bardağı sıvı yağ
isteğe göre az baharat
maydanoz
arzuya göre sarmısak Yapılışı:ince bulgur,irmik ve tuz karıştırılır ve 1 su bardağı sıcak su ile ıslanır ve 15 dakika bekletilir daha sonra yumurta eklenir ve yoğrulur köftalar dağılmayacak şekilde iyice yoğrulur ve bilye büyüklüğünde yuvarlanır bu işlem bittikten sonra tencerede kaynamakta olan suya atılır ve haşlanır bir tarafta haşlanırken diğer tarafta domatesler soyulur yağda sarmısak ve domatesler beraber pişirilir baharatlar eklenir tuzu unutmayalım altını kapattıktan sonra bolca maydanoz doğranır tabii pek abrtmayalım bolluğunu haşlanan köfteler süzülür ve karışıma katılır
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 su bardağı sıcak su5 adet kırmızı domates
yarım çay bardağı sıvı yağ
isteğe göre az baharat
maydanoz
arzuya göre sarmısak Yapılışı:ince bulgur,irmik ve tuz karıştırılır ve 1 su bardağı sıcak su ile ıslanır ve 15 dakika bekletilir daha sonra yumurta eklenir ve yoğrulur köftalar dağılmayacak şekilde iyice yoğrulur ve bilye büyüklüğünde yuvarlanır bu işlem bittikten sonra tencerede kaynamakta olan suya atılır ve haşlanır bir tarafta haşlanırken diğer tarafta domatesler soyulur yağda sarmısak ve domatesler beraber pişirilir baharatlar eklenir tuzu unutmayalım altını kapattıktan sonra bolca maydanoz doğranır tabii pek abrtmayalım bolluğunu haşlanan köfteler süzülür ve karışıma katılır