iltasyazilim
FD Üye
Gereçler:
2 su bardağı çiğköftelik bulgur
1 su bardağı su
1 yumurta
1 yemek kaşığı salça(biber ve domates karışık)
kimyon
tuz
1 su bardağı irmik sosu için:
2 bardak sıvıyağ
1 bardak domates rendesi
2 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
limon
maydanoz
Yapılışı:
Bulgur ıslatılır, irmik katılır, salça ve yumurta ile yoğurulur,tuzu katılır,küçük parçalar halinde yuvarlaklar yapılıp parmakla içi hafifçe çukurlaştırılır ,hazırlanan minik hamurlar haşlanır, sosu için bol yağda, domates rendesi, salça ile sos yapılır, sarımsaklar çok ince doğranır, arzuya göre kırmızı ve karabiber katılır, haşlanmış hamurlar borcam kaseye alınır, üzerine sosu dökülür, bol limon ve maydanozla servis yapılır
2 su bardağı çiğköftelik bulgur
1 su bardağı su
1 yumurta
1 yemek kaşığı salça(biber ve domates karışık)
kimyon
tuz
1 su bardağı irmik sosu için:
2 bardak sıvıyağ
1 bardak domates rendesi
2 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
limon
maydanoz
Yapılışı:
Bulgur ıslatılır, irmik katılır, salça ve yumurta ile yoğurulur,tuzu katılır,küçük parçalar halinde yuvarlaklar yapılıp parmakla içi hafifçe çukurlaştırılır ,hazırlanan minik hamurlar haşlanır, sosu için bol yağda, domates rendesi, salça ile sos yapılır, sarımsaklar çok ince doğranır, arzuya göre kırmızı ve karabiber katılır, haşlanmış hamurlar borcam kaseye alınır, üzerine sosu dökülür, bol limon ve maydanozla servis yapılır