iltasyazilim
FD Üye
şimdi öncelikle ben raid'in özel bi yöntemle birden fazla fiziksel diskin tek bir fiziksel disk miş gibi dosyaların aynı anda bölünerek her bir diske bir parçasının yazılması suretiyle disk sayısı katında hız sağlayan ve oldukça yüksek veri güvenliği sağlayan bir sistem olduğunu sanıyorum yanılıyosam söyleyin
daha önce bildiin ide ve sata disk'leri uzun süre kullandım ne raid ne de scsi disk kullanmadım dolayısıyla aralarındaki performans farkını bilmiyorum benim için bir miligram performans bile çok önemli özellikle yüksek performans sağlayan bu özelliklere sahip parçalar bu kadar pahalıyken en iyi fiyatperformans orantısına sahip çözümü seçmek istiyorum burdaki prof arkadaşlara bi soriim dedim
bu durumda aşağıdakilerden hangisi mantıklıdır
4 tane raid ayarlanmış sata'mı daha hızlı çalışır yoksa bir tane scsi mi?
yada iki tane raid bağlı 40'ar gblik scsi almak mı daha mantıklı?
tabi iki tane scsi'ye para vermek mi akıllıca yoksa hiç kasmayıp 4 tane sata almak mı?
şimdi bu sistemi alırken çift xeon mp işlemci
2 gb ecc registered ram
256 mb ati firegl ekran kartı
gibi parçaları da beraberinde temin edicem yani bu diskler bunun için
şimdi bu makinaya 4 sata disk alıp ayıp etmiş mi olurum
yoksa iki scsi disk alıp aptallık etmiş mi olurum
bu sistem için en hızlı ve uygun sabit disk seçimi konusunda yardımcı olabilir misiniz?
daha önce bildiin ide ve sata disk'leri uzun süre kullandım ne raid ne de scsi disk kullanmadım dolayısıyla aralarındaki performans farkını bilmiyorum benim için bir miligram performans bile çok önemli özellikle yüksek performans sağlayan bu özelliklere sahip parçalar bu kadar pahalıyken en iyi fiyatperformans orantısına sahip çözümü seçmek istiyorum burdaki prof arkadaşlara bi soriim dedim
bu durumda aşağıdakilerden hangisi mantıklıdır
4 tane raid ayarlanmış sata'mı daha hızlı çalışır yoksa bir tane scsi mi?
yada iki tane raid bağlı 40'ar gblik scsi almak mı daha mantıklı?
tabi iki tane scsi'ye para vermek mi akıllıca yoksa hiç kasmayıp 4 tane sata almak mı?
şimdi bu sistemi alırken çift xeon mp işlemci
2 gb ecc registered ram
256 mb ati firegl ekran kartı
gibi parçaları da beraberinde temin edicem yani bu diskler bunun için
şimdi bu makinaya 4 sata disk alıp ayıp etmiş mi olurum
yoksa iki scsi disk alıp aptallık etmiş mi olurum
bu sistem için en hızlı ve uygun sabit disk seçimi konusunda yardımcı olabilir misiniz?