iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi
350 Gr Kuş Başı Et
1 Su B Pirinç
1 Soğan
1 Çorba K Biber Salçası
1 Çorba K Domates Salçası
13 Biber
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Nane
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Su
Sosu İçin:
1 Tatlı K Un
1 Çorba K Domates Salçası
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Etimizi satırla incecik doğruyoruz Karıştırma kabımızın içerisine yıkanmış pirinçleri, etleri, salçaları, doğranmış soğanı, yağını, tuzunu ve karabiberini koyuyoruz İncecik doğranan dereotu, maydanoz ve naneyi de ilave edip harcımızı yoğuruyoruz
Sosu İçin: Tenceremize 1 tatlı kaşığı un koyup sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz Salçasını ve soğuk suyunu da koyarak sosumuzu hazırlıyoruz Biberlerin içerisini hazırladığımız harçla dolduruyoruz
Doldurduğumuz biberleri sosun içerisine alıyoruz Üzerine tabak örtüp tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz
350 Gr Kuş Başı Et
1 Su B Pirinç
1 Soğan
1 Çorba K Biber Salçası
1 Çorba K Domates Salçası
13 Biber
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Nane
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Su
Sosu İçin:
1 Tatlı K Un
1 Çorba K Domates Salçası
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Etimizi satırla incecik doğruyoruz Karıştırma kabımızın içerisine yıkanmış pirinçleri, etleri, salçaları, doğranmış soğanı, yağını, tuzunu ve karabiberini koyuyoruz İncecik doğranan dereotu, maydanoz ve naneyi de ilave edip harcımızı yoğuruyoruz
Sosu İçin: Tenceremize 1 tatlı kaşığı un koyup sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz Salçasını ve soğuk suyunu da koyarak sosumuzu hazırlıyoruz Biberlerin içerisini hazırladığımız harçla dolduruyoruz
Doldurduğumuz biberleri sosun içerisine alıyoruz Üzerine tabak örtüp tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz