Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şatobrian

Şatobrian

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
2 kişi için:
350400 gr sığır fletosu
az tuz
bir tutam karabiber
3 çorba kaşığı rafine yağı
2 adet sapı kesilmiş mantar
2 adet küçük domates
45 yaprak su teresi yada maydanoz
Sos Bernez
Sos bernez için:
12 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
4 adet ezilmiş tane karabiber
½ kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı su
2 yumurta sarısı
1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı
¼ limon suyu
az tuz
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Sığır fletosunu gerekirse vurarak biraz yassılaştırın Sonra tuzlayıp, biberleyip yağlayın Kızgın kömürlü ızgarada 56 dakika bir tarafını 56 dakika diğer tarafını pişirip bir servis tabağına koyun Domatesleri birkaç dakika fırında yada ızgarada pişirip mantarları tereyağında sote yapıp domateslerin üzerine oturtun Domatesleri etin yanına koyup maydanoz yada su teresi yanına koyun ve servis edin Garnitür olarak kızarmış patates ve sos bernez yapıp verin
Sos bernez hazırlanışı :Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın İlk sıcaklığı geçince içine tuz, yumurta sarıları ve limon suyunu ilave edin Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırın Ilık hale gelince ılık tereyağını içine ip gibi akıtarak ve çırparak koyun İçine kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın
 
858,496Konular
981,848Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt