Savcının eşine çarptı, yandı Mersin’in merkez Davultepe Beldesi sahilinde 4 arkadaşıyla akşam yürüyüşü yapan 44 yaşındaki Berrin Orbay hakkında, yolda yürürken kolunun çarpması sonucu tartıştığı Cumhuriyet Savcısı Sedat Özen’in eşi Istek Itina’e geri zekalıdiyerek hakaret ettiği iddiasıyla 4 sene 10 ay hapis istemiyle dava açıldı Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yakar’ın hazırladığı iddianamede, Orbay’ın yürüyüş parkurunda elini kolunu sağa sola hızlı sallaması sonucu savcının eşine çarptığı, Dilek Itina’in Kollarınızı çabuk sallamanız sonucu oldusözü üstüne, Geri zekalıdediği ileri sürüldü Olay yerinden ayrıldıktan sonra evine gittiğini, gerisinde jandarma ekipleri göre birlikte yürüdüğü 4 arkadaşı ile birlikte karakola götürüldüklerini anlatan Berrin Orbay şunları söyledi: Yürüyüş sırasında ellerimiz çarpıştı defalarca başımıza gelir Döner, birbirimizden özür dileriz el kaldırırız Tıpkı öyle döndüm el kaldırdım Bayan bana ’Ne çarpıyorsun be’ diye bağırdı Ben de gayri ihtiyari ’Geri zekalı’ dedim Savcı Bey, böyle küfür duymadığını söyleyince ’Öyleyse siz aristokratsınız’ dedim Bana ’Dalga mı geçiyorsun?’ dedi Başımdan hiç böyle bir durum geçmedi Psikolojim bozuldu Gece haplarla uyumaya başladım Eşiyle birlikte Orbay’dan şikáyetçi olan Cumhuriyet Savcısı Sedat Itina ise konunun yargıya intikal ettiğini hatırlatıp Adi bir vatandaş olarak yasal hakkımızı aradıkdiye konuştu Bağımsızlık haberturmaniacom