bilgisayarci
FD Üye
Darp edilen savcının alkollü olduğu sav edildi. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı, restoranda tuvalet sırası yüzünden bir müşteri ile tartıştı. Tartışma hengameye dönüştü. Yumruk ve baş darbesi alan savcı, şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan müşteri “Savcı alkollüydü” dedi.
İstanbul'da geçtiğimiz günlerde değişik bir olay meydana geldi. Silivri Mimar Sinan mahallesinde bulunan bir restoranda arkadaşlarıyla birlikte yemek yiyen Cumhuriyet Savcısı tuvalet sırası yüzünden öbür bir müşteri ile birbirine girdi. Darp edilen savcının alkollü olduğu argüman edildi.
KAPIYI ZORLADIĞI ARGÜMAN EDİLDİ
Teze nazaran kelam konusu olay 26 Ocak gecesi yaşandı. Bir meslektaşı ve kendi kız arkadaşı ile bir restorana yemeğe giden Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı M.B.A., ilerleyen saatlerde tuvalet muhtaçlığı için lavaboya gitti. Tuvaletin önünde sıra yüzünden U.Y. ile arbede eden savcı, tartışmanın büyümesi üzerine darp edildi. Yüzünün çeşitli bölgelerine darbe alan savcı, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis grupları, U.Y. isimli işadamının kaçtığını belirledi.
Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'na olayı bildiren polis gruplarına şüphelinin yakalanarak adliyeye getirilmesi talimatı verildi. Adresinde gözaltına alınan işadamının Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sözüne başvuruldu.
U.Y. sözünde, sonradan savcı olduğunu öğrendiği kişinin alkollü olduğunu, kendisi tuvaletteyken kapıyı zorlayarak rahatsız ettiğini ileri sürdü. U.Y. sözüne şöyle devam etti:
"Sanayi işiyle uğraşırım. 30-35 kişilik takımımla yemek yiyorduk. Biz yer sahibine takviye olup yere Hüsnü Şenlendirici'yi getirdik. Daha sonradan grubumla eğleniyorduk. Eşim de yanımdaydı. Lavabo gereksinimi duydum. Lavabo farklı ayrı tek kişilik bir yerdi. Ben doğal olarak erkek lavabosuna yöneldim. O an içeride biri vardı, burnunu temizliyordu. Tuvalet bomboştu. Ben tuvalete girdim. Kapıyı kapattım. O an müşteki şahıs içeriye gitmeye çalıştı. Ben 'Sen kimsin?' deyince 'Ben savcıyım' diyerek el kol hareketleri yaptı. Bana baş atmaya çalıştı. Kolumu ısırdı. O harekete karşılık kendimi savundum. Sonradan savcı olduğunu öğrendiğim kişi sarhoştu."
'SAVCIYIM' DEDİM DARP ETTİ
Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı M.B.A. ise sözünde, "Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı olarak vazife yapmaktayım. Gece saatlerince birlikte misyon yaptığım hâkim, eşi ve kız arkadaşımla bir arada saat 22.00 sıralarında yemek yemek için restorana geldik. Bir saat sonra tuvalete gittim. Tuvalet tek kişilik bir tuvaletti. İçeride bir şahıs vardı. Ben içeride bulunan şahsın çıkmasını bekliyordum. O sırada birisi daha tuvalete girdi ve içerideki şahıs dışarıya çıkınca isminin sonradan U. olduğunu öğrendiğim kişi boşalan tuvalete sırada benim olmama karşın direkt girdi. Kendisine sırada olduğumu söyledim. Çıktıktan sonra 'Keşke sen evvel girseydin' dedi. Kendisine 'Girdin artık' demem üzerinde 'İ.. yapma lan' diye hakaret ederek karşılık verdi. 'Ne biçim konuşuyorsun' der demez şahıs bir anda üzerime saldırarak baş bölgemden yumruklamaya başladı. Kuşkulu şahıs polis çağırıldığını duyunca yerin art kapısından uzaklaşarak kaçtı. Ağzımdan ve burnumdan kanlar geliyordu. Benim o halimi restoranda birlikte gittiğim arkadaşım ve yerin sahibi de gördü. Emniyet güçlerini arayarak durumu bildirdim. Sonrasında hastaneye giderek isimli rapor aldım" dedi.
Sema Alim Dalgıç/Sabah