iltasyazilim
FD Üye
Savoyerli (Savoiardi) Çilekli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*Büyük yuvarlak borcam tepsi için yapılan ölçü;
Tabanı için:
*1 paket Savoyer Bisküvi fakat 16 adet kadar yeterli geliyor
*1 paket çilekli süt (200 ml)
Muhallebisi için:
*1 litre + 1 u bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı toz şeker
*115 gr Teremyag
*Üzerine; üzerini kaplayacak kadar cilek
Çileklerin üzerine:
*2 poşet Dr Oetker tart jole
*2 küçük kutu (400 ml ) vişne suyu
*1 çay bardağı su (100 ml)
*4 silme yemek kaşığı toz şeker
Savoyerli (Savoiardi) Çilekli Tatlı Tarifi Yapılışı Borcama savoyer bisküviler döşendikten sonra 1 paket çilekli süt ile bisküviler ıslatılır
Muhallebi için gerekli olan malzemeler uygun boyuttaki bir tencereye alınarak devamlı karıştırmak suretiyle pişirilir Göz göz olunca altı kapatılarak mikserle iki dakika kadar çırpılır ve bisküvilerin üzerine dökülüp üzeri düzeltilir Bu arada yıkanmış ve tamamen suyu süzülmüş olan çilekler boyuna olacak şekilde ikiye bölünür Daha sonra tencerede bulunan muhallebinin üzerine düzgünce yerleştirilir
Tart jole, pişirmek için gerekli olan malzemeler ile poşetin üzerindeki talimata göre pişirilir Ilıyınca çileklerin üzerine dökülür Ilıyınca buzdolabına kaldırılarak soğutulur Dilimleyerek servis yapılır
Çok da hafif bir tatlı ve bir o kadar da kolay
*Büyük yuvarlak borcam tepsi için yapılan ölçü;
Tabanı için:
*1 paket Savoyer Bisküvi fakat 16 adet kadar yeterli geliyor
*1 paket çilekli süt (200 ml)
Muhallebisi için:
*1 litre + 1 u bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 su bardağı toz şeker
*115 gr Teremyag
*Üzerine; üzerini kaplayacak kadar cilek
Çileklerin üzerine:
*2 poşet Dr Oetker tart jole
*2 küçük kutu (400 ml ) vişne suyu
*1 çay bardağı su (100 ml)
*4 silme yemek kaşığı toz şeker
Savoyerli (Savoiardi) Çilekli Tatlı Tarifi Yapılışı Borcama savoyer bisküviler döşendikten sonra 1 paket çilekli süt ile bisküviler ıslatılır
Muhallebi için gerekli olan malzemeler uygun boyuttaki bir tencereye alınarak devamlı karıştırmak suretiyle pişirilir Göz göz olunca altı kapatılarak mikserle iki dakika kadar çırpılır ve bisküvilerin üzerine dökülüp üzeri düzeltilir Bu arada yıkanmış ve tamamen suyu süzülmüş olan çilekler boyuna olacak şekilde ikiye bölünür Daha sonra tencerede bulunan muhallebinin üzerine düzgünce yerleştirilir
Tart jole, pişirmek için gerekli olan malzemeler ile poşetin üzerindeki talimata göre pişirilir Ilıyınca çileklerin üzerine dökülür Ilıyınca buzdolabına kaldırılarak soğutulur Dilimleyerek servis yapılır
Çok da hafif bir tatlı ve bir o kadar da kolay