Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Savurganlık İle İlgili Hadisler

Savurganlık İle İlgili Hadisler
0
127

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Savurganlıkla İlgili Hadisler
Savurganlık Hakkında Hadisler

Rasulullah insanlığa iki aşırı uc olan savurganlık ve cimrilik arasında itidalin altın kuralını vermiştir; ne normal masraf ve hayır harcamaların da aşırı gitmek, ne de bunları cimrice cok kısmak Bu kuralı hayatlarında uygulayan insanlar ovulmuştur: “Onlar, harcadıkları zaman ne israf ederler, ne de cimrilik; ikisi arasında orta bir yol tutarlar ‘
Hz Cabir radıyallahu anh anlatıyor: “Ben carşıdan et almış hamala vermiş eve donuyordum Hz Omer radıyallahu anh yolda bana yetişip: “Bu da ne? diye sordu “Canımız et cekmişti, gidip bir dirhemlik et satın aldım dedim Bunun uzerine: “Canın bir şey cektikce gidip ondan alıyor musun? Herkese, israf olarak, canının her istediğini yemesi yeter! diye cıkıştı

Hz Cabir radıyallahu anh anlatıyor: “ResUlullah aleyhissalatu vesselam bir gun: “Halınız var mı? diye sordular “Bizde halı da nasıl olsun? dedim “Şurası muhakkak ki o da olacak! buyurdular Nitekim dediği gibi oldu Gun geldi ben hanımıma (israf ve mekruh addettiğim icin): “Şu halını benden bari uzak tut! diye cıkıştığım vakit: “ResUlullah aleyhissalatu vesselam: “Sizlerin de halıları olacak! dememiş miydi? diye karşılık verdi

Amr İbnu Şu’ayb an ebihi an ceddihi anlatıyor: “Bir adam Aleyhissalatu vesselam’a gelerek: “Ben fakirim, hicbir şeyim yok, ustelik bir de yetimim var! dedi Aleyhissalatu vesselam: “Yetimin malından ye! Ancak bunu yaparken ne israfa kac, ne aceleci ol, ne de kendine mal et buyurdular

858,465Konular
981,153Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt