Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

sazalcadan çıktım yola

sazalcadan çıktım yola
0
65

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
sazalcadan çıktım yola Sazalca yıllar önce Türklerle Rumların birlikte yaşadığı bir köydü Denegide’ de (Yeşilburç) Hakkı adında değirmencilikle uğraşan yiğit bir Türk oturuyordu Hakkı her gün değirmene gidip gelirken gördüğü Despina adlı bir Rum kızına aşık olur ve birbirlerini çok severler Lakin din ayrılığı iki aşık için büyük bir sorun olur ve Hakkı ile Despina kaçmaya karar verirler Bu durumu duyan Rum gençleri Hakkı’ yı dayak atmak için plan yaparlar Hakkı’nın yanına çalışan Rum genci bu planı duyar ve Hakkı’yı haberdar etmek ister lakin geç kalmıştır Tam bu sırada 5,6 Rum genci değirmenden içeri girer ve Hakkı’ yı dövmeye başlarlar Hakkı bir yolunu bulur ve değirmenden kaçarak Despina’ nın yanında gider Hakkı Despina’yı da alarak Bor’da ama halasının evinde saklanırlar O devirlerde Rumlar çok şımarık,sarayda ve Niğde meclisinde sözleri geçen bir topluluktur Rumlar Hakkı’ ya fazla kızmış,onun yakalanması ve cezalandırılması için var güçlerini ortaya koymuşlardı Sonuçta iki aşık saklandıkları yerde yakalanır ve Hakkı hapse atılır Zamanın dinç ağaları Hakkı’yı hapisten kurtarır ve aşıklar yeniden çaktırmadan buluşmaya başlarlar Hakkı’nın arkadaşları bu işe çare bulmak için Adana’ya gitgide artarak hükümet adamları ve zamanın Kadısı ile görüşüp onları ikna ederler Hakkı bu görüşmelerden cesaret alarak Despina’ yı bu kere Adana’ya kaçırır ve orada nikahları kıyılır Rumlar bu olaya çok kızarlar fakat bundan böyle yapacakları bir şey kalmamıştır  

858,465Konular
981,153Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt