iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
(6 kişilik yemek)
2 kg sazan balığı
1 su bardağı bulgur
15 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
İğne iplik
Tarif
Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır tuzlanır Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir Suyunu çekinceye kadar pişirilir İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk dinlenmeye bırakılır Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra iğne iplikle dikilir Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir
(6 kişilik yemek)
2 kg sazan balığı
1 su bardağı bulgur
15 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
İğne iplik
Tarif
Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır tuzlanır Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir Suyunu çekinceye kadar pişirilir İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk dinlenmeye bırakılır Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra iğne iplikle dikilir Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir