Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

SBS 7. sınıf sonuçları açıklandı

SBS 7. sınıf sonuçları açıklandı
0
123

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
5 Ağustos sbs 7 sınıf sonuçları 2019 meb, 2019 sbs 7 sınıf sonuçları açıklandı, 2019 sbs 7 derslik sonuçları öğren, SBS 7 Derslik Sonuçları 2019

5 Haziran tarihinde yapılan 2019 SBS 7 Derslik Sonuçları bugün açıklandı7 derslik sbs 2019 Sınav sonuçlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz

2019 SBS 7 Sınıf Sonuçları için TIKLAYINIZ

MEB Basın Açıklanması

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi çerçevesinde, ilköğretim 7 sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 05 Haziran 2019 tarihinde, yurt içi ve yurt açık havada 655 imtihan merkezinde gerçekleştirilmiştir

Bu yıl son kere yapılan 7 sınıflar Seviye Tespit Sınavına 1098203 öğrenci başvuruda bulunmuş, 1083750 öğrenci sınava girmiştir

Bu sınavlarda öğrencilerimize, sene baştan başa öğrenme öğretme sürecinde elde ettikleri kazanımların seviyesini ve bu kazanımların jurnal hayatta kullanılması becerisine dönüştürülmesini değerlendirmek için akademisyenlerden oluşan komisyonlar nezaretinde geliştirilen, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil alanlarında toplam 90 deneme sorusu yöneltilmiştir

Bu sorular sınav sonrası akademisyenlerin de yer aldığı bilim kurulları göre incelenmiştir Incelemeler; bilimsel doğruluk, ölçme tekniğine intibak, dil anlatımı, öğretim programlarının kazanımları doğrultusunda yapılmıştır Bu kapsamda incelemeyi yapan kurul ve komisyonlar göre iptali gerektiren herhangi bir soru saptama edilmemiştir

Bilindiği gibi Düzey Belirleme Sınavları bir atama sınavı değildir Bu sınavlarla öğrencilerin okulda elde ettikleri kazanımların ölçülmesi hedeflenmektedir Bu sebeple bu sınavların sonucuna göre öğrenci, okul, il ve ilçe sıralaması yapılması uygun görülmemektedir

Bu gün ilan edilen sonuç belgelerinde SBS puanı ve Sınıf Puanları (SP) yer almaktadır SP, SBS puanı ile Yılsonu Galibiyet Puanlarının (YBP) Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi hükümleri çerçevesinde hesaplanmasıyla elde edilen puan olup öğrencinin 8 derslik sonunda ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesinde kullanılan Ortaöğretime Atama Puanı (OYP) hesaplamasının başlıca unsurunu oluşturmaktadır Bu sebeple SBS puanlarının öğrencilerin yeni öğretim yılında başarısının artırılmasında manâlı bir data olarak kullanılmasının ötesinde kimsesiz bir kasıt söz konusu olmamalıdır

Bu yıl yapılan 7 sınıflar düzey belirleme sınavında bütün soruları doğru yapan öğrenci sayısı 503, derslik puanı 500 bütün puan öğrenci sayısı ise 355'dir 7 sınıfların düzey belirleme sonuçları 05 Ağustos 2010 tarihi itibariyle MEB ve :eokulmebgovtr internet adresinde yayımlanmaya başlanacaktır

Kıymetli veli, hoca ve öğrencilerimiz konuyla ilgili her türlü talep ve şikâyetleri için Alo Eğitim (444 83 83) hattını arayabilirler Öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz

7 Sınıflar Düzey Belirleme Sınavı 2019 Yılı Sayısal Bilgiler için Tıklayınız *

858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt