Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

SBS Başvurularını Kaçıranlar için Müjde

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14

Milli Eğitim Bakanlığı, farklı alanlara yönlendirilmiş nedenlerle Düzey Tespit Sınavları'na (SBS) başvuramayan 583 bin öğrenci için baştan fırsat tanıdı

SBS başvuruları için 826 Mart 2010 tarihleri arasında öğrencilere vakit meşhur, sonradan taleplerin yoğunluğu gerekçesiyle 59 Nisan aralarında ilave vakit verilmişti

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, 6, 7 ve 8 sınıflara yönelik SBS için farklı alanlara yönlendirilmiş nedenlerle başvuramayan toplam 583 bin aday saptandı Değişik nedenlerle başvuramayan bu adayların, sınav ücretini yatırmaları koşuluyla başvuru formu yapabilmeleri kararı alındı Adaylar, bugünden itibaren sınavın yapılacağı tarihten iki gün öncesine değin uygulama yapabilecekler

Başvurmak isteyen adaylar, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile internet sitesinde bulunan telefonlar aracılığıyla veya dilekçeyle iletişim kuracak İlgili birimler, başvurmak isteyen adaya banka hesap numarası verecek ve adaylar imtihan ücreti olan 10 TL'yi yatırarak, sınava başvurmuş sayılacak

Imtihan ücretini ödeyen adayların isimleri ve sınava girecekleri yerine koyma salonlar il milli eğitim müdürlüklerine bildirilecek Adaylar sınava nerede gireceklerini il ulusal eğitim müdürlüklerinden öğrenebilecekler

Adayların sınava girebilmeleri için yanlarında resmi onaylı bir kimlik belgelerini bulundurmaları yeterli olacak

Sınav, bütün il merkezleri ile uygulama sayısına tarafından zorunlu görülen bir takım ilçe merkezlerinde, yurtdışında ise Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşgabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te gerçekleştirilecek

SBS tüm sınav yerlerinde Türkiye saatiyle 1000'da başlayacak

Kaynak:Eğitim Gazetesi *

858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt