Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

SBS Dil Testi İçin Uyarı

SBS Dil Testi İçin Uyarı
0
61

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Milli Eğitim Bakanlığı, Seviye Tespit Sınavları'nda (SBS), bir takım öğrencilerin eOkul sistemine tamamlanmış olan dilden başka bir dile ait testleri işaretlemeleriyle ilgili bir açıklama yaptı Bakanlık ailelere çağrıda bulundu

Yazılmış açıklamada, ''Farklı bir tanıdık olmayan dile ait cevapları işaretleyen öğrencilerin velilerinin, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne, fakslarla durumlarını bildirir dilekçelerini 11 Haziran Cuma günü mesai bitimine dek iletmeleri halinde, değer biçme işlemi bir defaya mahsus, dilekçede belirtilmiş tanıdık olmayan dile kadar yapılacaktır'' denildi

Açıklamada, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi zarfında, 7'inci ve 8'inci sınıflar Seviye Belirleme sınavlarının yapıldığı, 6'ıncı derslik öğrencilerinin gireceği Seviye Belirleme Sınavı'nın da 12 Haziran Pazar günü gerçekleştirileceği belirtildi

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Seviye Belirleme Sınavı eUygulama Kılavuzu'nun, 10 Imtihan Konuları bölümünün 3'üncü fıkrasında, ''Öğrenci 2 tanıdık olmayan dil eğitimi zorunlu olan okullarda öğrenim görüyorsa, velinin okul müdürlüğüne verdiği dilekçede talep ettiği dile ait testleri çözecektir Okul müdürlüğü velinin bu isteğini eOkul sistemine işleyecektir'' hükmü yer almasına karşın, bir takım öğrencilerin eOkul sistemine tamamlanmış olan dilden diğer bir dile ait testleri işaretlediklerinin tespit edildiği ve bu sebeple de mağdur duruma düştükleri yönünde, bazı görsel ve yazılı basında haberler yer aldığı açıklama edildi

eBaşvuru Kılavuzu'nun, imtihan başvurularından önce yayına konduğu, dilekçe esaslarını ve sınav uygulamalarını ihtiva ettiğine sinyâl edilen açıklamada, yönetici, öğretmen ve velilerin kılavuzu mutlaka okumaları ve öğrencileri buna göre yönlendirmeleri gerektiğinin genelge ve duyurularla hatırlatıldığı kaydedildi

Açıklamada, ''Buna karşın bambaşka bir yabancı dile ait cevapları işaretleyen öğrencilerin velilerinin, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne, fakslarla durumlarını bildirir dilekçelerini 11 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar iletmeleri halinde, değer biçme işlemi bir defaya kasten, dilekçede belirli tanıdık olmayan dile kadar yapılacaktır'' denildi
*

858,523Konular
981,281Mesajlar
31,135Kullanıcılar
Moris5454Son üye
Üst Alt