Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

SBS Kalkıyor

SBS Kalkıyor
0
74

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
SBS Garanti Kalkıyor

Ulusal Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, SBS'nin kaldırılacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ortaöğretime geçiş sistemi ve Seviye Tespit Sınavı'yla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Tevfik İleri Buluşma Salonu'nda basın toplantısı düzenledi Çubukçu, SBSde 6 ve 7 sınıflarda aşamalı olarak kaldırılacağını ve yalnızca 8 sınıflarda yapılacağını açıkladı

Yapılan incelemeler ve hazırlanan raporlar doğrultusunda SBS'nin genellikle olumlu yönleri olmakla beraber olumsuz etkilerinin bulunduğunun da saptama edildiğini kaydeden Çubukçu, şunları söyledi:

''Düzey Tespit Sınavını 6 ve 7 sınıflarda kademeli olarak kaldırıyoruz Sarmal bir yapı içeren müfredat doğrultusunda SBS yalnızca 8 sınıfta gerçekleştirilecek, bundan sonradan ve 8 sınıf konularından sorumlu olacaklar 20102019 eğitimöğretim yılında 6 sınıfa başlayan öğrencilerimiz sınava girmeyecekler Bu öğrenciler 20192019 yılında da 7 derslik öğrencisi olarak sınava girmeyecekler

Fakat bu sene Seviye Belirleme Sınavı'nda 6 sınıfta olup eski sisteme uygun olarak sınava giren öğrencilerimiz 7 ve 8 sınıflarda da sınava girecekler Bu sene 7 sınıfta olup SBS'ye katılan öğrencilerimiz eski sisteme uygun şekilde 8 sınıfta da sınava girip bu şekilde ortaöğretim kurumlarına yerleşecekler''

Bakan Çubukçu, orta öğretimde gerçekleştirilecek yeniden yapılanma ile gelecek yıllar içerisinde genel liselerin tamamımının Anadolu Liselerine ve Iş Liselerine dönüştürüleceğini, okullar arası niteliksel farklılıkların bu şekilde ortadan kaldırılacağını, okul çeşitliliğinin de en aza indirileceğini bildirdi *

858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt