Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sbs Yerleştirme Takvimi

Sbs Yerleştirme Takvimi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
2019 Sbs Atama Takvim

2019 Sbs Yatırma Tarihleri

Ortaöğretim Atama Puanı (OYP) 196 ve üstü olup tercihte bulunabilecek tüm öğrenciler, atama işlemleri için tercihlerini 18 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapabilecek

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi çerçevesinde, ilköğretim okulları 8 sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı, 9 Haziran 2019 tarihinde yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilmişti

OYP'si 196 ve üstü olup tercihte bulunan bütün öğrenciler yerleştirmeye katılabilecek Koyma işlemleri için tercihler 18 Ağustos 2019 tarihleri aralarında yapılacak

Sıralama işlemleri için öğrenciler en fazla 10 seçim yapabilecek

Elektronik ortamda seçim yapacak veliler, tercihleri MEB veya :eokulmebgovtr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların seçim kodlarına göre bireysel olarak yapacak

Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacak Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, huysuz takdirde öğrenci seçim yapmamış sayılacak

Tercih ve atama ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler MEB ile :eokulmebgovtr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacak

Okulların kayıtkabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler 2019 Ortaöğretime Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nun 2 bölümünde açıklanıyor

Tercih başvurusu yalnızca 1 kere yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden, öncelik sırasına :eokulmebgovtr internet adreslerinde yayımlanan bir önceki yıl mektep taban puanlarına uyarı edilerek yapılacak

Sipariş Verme işlemi yapılarak öğrencilerin asil veya görüşme hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonradan, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin bütün tercihleri dikkate alınarak yerine koyma sipariş verme yapılacak

Değiştirme sipariş verme sonucunda öğrenciler en fazla 3 tercihine değiştirme olabilecek Yedek sipariş verme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asil kontenjan sayısının 3 katı alınarak belirlenecek

Atama işlemi tamamlandığında bir takım öğrenciler ayrıca asil keza yerine geçen kimse olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece protez olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilecek Bir Takım öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil veya yedek olamayabilecek

Sipariş Verme sonuçları 24 Ağustos'ta

OYP ile öğrenci alan okulların atama sonuçları 24 Ağustos 2019 tarihinde MEB ve ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ SİSTEMİ adreslerinde duyuru edilecek Öğrenciler TC kimlik numarası ve mektep numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek *

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt