Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sbs Yerleştirme Takvimi

Sbs Yerleştirme Takvimi
0
143

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
2019 Sbs Yerleştirme Takvim

2019 Sbs Yerleştirme Tarihleri

Ortaoğretim Yerleştirme Puanı (OYP) 196 ve ustu olup tercihte bulunabilecek tum oğrenciler, yerleştirme işlemleri icin tercihlerini 18 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapabilecek

Ortaoğretim Kurumlarına Geciş Sistemi cercevesinde, ilkoğretim okulları 8 sınıf oğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı, 9 Haziran 2019 tarihinde yurt ici ve yurt dışı sınav merkezlerinde gercekleştirilmişti

OYP'si 196 ve ustu olup tercihte bulunan tum oğrenciler yerleştirmeye katılabilecek Yerleştirme işlemleri icin tercihler 18 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak

Yerleştirme işlemleri icin oğrenciler en fazla 10 tercih yapabilecek

Elektronik ortamda tercih yapacak veliler, tercihleri MEB veya :eokulmebgovtr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına gore bireysel olarak yapacak

Tercihlerle ilgili varsa her turlu duzeltme elektronik onaylamadan once yapılacak Onaylama işlemi yapıldığı anda oğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde oğrenci tercih yapmamış sayılacak

Tercih ve yerleştirme ile ilgili tum işlem ve bilgilendirmeler MEB ile :eokulmebgovtr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden surekli olarak yapılacak

Okulların kayıtkabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler 2019 Ortaoğretime Geciş Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nun 2 bolumunde acıklanıyor

Tercih başvurusu sadece 1 kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden, oncelik sırasına :eokulmebgovtr internet adreslerinde yayımlanan bir onceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılacak

Yerleştirme işlemi yapılarak oğrencilerin asil ya da mulakat hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen oğrencilerin yerleştikleri tercihten daha ustteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen oğrencilerin tum tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılacak

Yedek yerleştirme sonucunda oğrenciler en fazla 3 tercihine yedek olabilecek Yedek yerleştirme yapılacak okulların kontenjan sayıları, asil kontenjan sayısının 3 katı alınarak belirlenecek

Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı oğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı oğrenciler sadece asil olarak ve bazı oğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilecek Bazı oğrenciler ise hicbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilecek

Yerleştirme sonucları 24 Ağustos'ta

OYP ile oğrenci alan okulların yerleştirme sonucları 24 Ağustos 2019 tarihinde MEB ve ORTAOĞRETİM KURUMLARINA GECİŞ SİSTEMİ adreslerinde ilan edilecek Oğrenciler TC kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuc bilgilerini sorgulayabilecek

858,470Konular
981,199Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt