Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sea Hero Quest, Alzheimer Belirtilerine Yardımcı Oluyor

Sea Hero Quest, Alzheimer Belirtilerine Yardımcı Oluyor
0
137

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
sea-hero-quest-isimli-oyun-alzheimer-n-belirtilerinin-erkenden-tespit-edilmesini-sagliyor-1556189807.jpg

Çağımızın illeti olan alzheimerle ilgili çalışmalar sürat kesmeden devam ediyor. 2016 yılında piyasaya çıkmış olan Sea Hero Request oyununun hekimler için ziyadesiyle yardımcı olabileceği ortaya çıktı. Bu oyun, alzheimer illetinde yaşanan belirtilerin anlaşılmasına yardımcı oluyor.

e3bd30d7299cfce66a279a83771a9758fc489efd.png

Oyunun mantığı temel olarak, kaybolan bir denizcinin yolunu bulması hedefini taşıyor. Belirlenen amaçlara gidebilmek için iyi rotaları çıkarmanız gerekiyor. Bu oyun halihazırda işletim sistemlerine ilişkin mağazalarda bulunuyor ve bugüne kadar yekunda 4.3 milyon kullanıcı tarafından indirilmiş. Oyunun alzheimer marazı ile bağıntısı ise şu formda; tabiplere nazaran bu oyunda yolunuzu kaybediyorsanız alzheimer illetinin bir belirtisini taşıyorsunuz demektir. Bilim kişileri bu tezi doğrulamak için bir çalışma başlattılar.

0c0d95b69eacdf38e844fd766bea5c045fce5ff2.jpeg

İngiltere'de yapılan çalışmalarda, 50 ve 75 yaş aralığında bu oyunu oynayan 27.108 İngiliz vatandaşı seçilmiş. Bu şahısların performanslarına nazaran umumî bir seviye oluşturulmuş. Alzheimer kuşkusu olan 60 bireye oyun oynatılmış ve performanslarına bakılmış. Alzheimer ile bağlantılı olan APOE4 genini taşıyan 31 kişi, hekimlerin teziyle tutarlı sonuçlar vermiş. Test yapılan kullanıcıların performansları izlendiğinde, APOE4 genini taşıyan kişilerin performanslarının çok daha düşük olduğu gözlenmiş. Yani alzheimer hastası olabilecek bireyler, bu oyunda yollarını bulamamışlar.

Mevzuyla ilgili açıklama yapan araştırmacı Gillian Coughlan, alzheimer illetinin 10 yıl kadar belirti verdiğini ve aslında ben geliyorum diye uyardığını belirterek, erken teşhisin alzheimer için ziyadesiyle kıymetli olduğunu tabir etti. 

858,497Konular
982,530Mesajlar
30,264Kullanıcılar
Sinan098Son üye
Üst Alt