Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sebep sonuc ilişkisi ile ilgili kısa ornekler ve cumleler

Sebep sonuc ilişkisi ile ilgili kısa ornekler ve cumleler
0
150

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Sebep sonuc ilişkisi ile ilgili kısa ornekler

Sebep sonuc ilişkisi bir cumlede yargının gercekleşme sebebi yani gerekcesi ile birlikte verilmesidir Cumlenin icinde yargının gercekleşme sebebi birlikte verilir

Hava yağmurlu olduğu icin pikniğe gidemedik
Hasta oldum cunku terliyken soğuk ictim
İşe gelmemesinin sebebi izinli olmasıdır
Mutluluğu sınavı kazanmış olmasındandır

Amac sonuc cumlelerinde ise yargının gercekleştirilme amacı belirtilmektedir Ozne işi hangi amacla gercekleştirdiğini belirtir
Sinemaya gitmek icin annemden izin istedim
Buraya kadar sadece sizleri gormek icin geldim
Yazılıdan yuksek not almak amacıyla sabaha kadar calıştım

Gorulduğu gibi sebep sonuc ve amac sonuc cumleleri birbirine cok benzemektedir Bu iki cumleyi ayırt etmenin ise cok kolay bir yolu vardır Amacsonuc cumlelerinde genellikle “mek icin ifadesi bulunmaktadır
“Onu aramak icin hızla dışarı cıktım cumlesinde olduğu gibi

Similar threads

Sebep Sonuc ilişkisi ile ilgili kısa ornekler Sebep sonuc ilişkisi bir cumlede yargının gercekleşme sebebi yani gerekcesi ile birlikte verilmesidir Cumlenin icinde yargının gercekleşme sebebi birlikte verilir Hava yağmurlu olduğu icin pikniğe gidemedik Hasta oldum cunku terliyken soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Sebep neden sonuc ilişkisi ile ilgili cumleler Neden Sonuc İlişkili Cumleler: Bir cumlede ifade edilen yargılardan birinin neden, diğerinin sonuc olabilecek bicimde kullanılmasıyla ortaya cıkan cumleler, neden sonuc anlamı taşır Bir cumlede neden sonuc ilişkisi genellikle “icin, ile, den...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Amac sonuc ilişkisi ne demektir? ornekler Yargının hangi amacla gercekleştirildiğini ifade eden cumlelerdir Amac sonuc ilişkisini bulmak icin “hangi amacla ve hangi sebepten dolayı soruları sorulur Amacsonuc ilişkisine ornekler: *Matematik oğrenmek icin kursa gittim (Hangi amacla gittim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Sebep Netice ilişkisi ile ilgili kısa örnekler Sebep netice ilişkisi bir cümlede yargının gerçekleşme sebebi yani gerekçesi ile birlikte verilmesidir Cümlenin içinde yargının gerçekleşme sebebi birlikte verilir Hava yağmurlu olduğu için pikniğe gidemedik Hasta oldum çünkü terliyken soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Sebep sonuç ilişkisi ile ilgili kısa örnekler Sebep sonuç ilişkisi bir cümlede yargının gerçekleşme sebebi yani gerekçesi ile birlikte verilmesidir Cümlenin içinde yargının gerçekleşme sebebi birlikte verilir Hava yağmurlu olduğu için pikniğe gidemedik Hasta oldum çünkü terliyken soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
217
858,461Konular
981,109Mesajlar
29,529Kullanıcılar
peaceSon üye
Üst Alt