Şebnem'in bebeği ben evleniyorum şebnem atilla ben evleniyorum atilla şebnem ve benimle evlenirmisin ve atillanın bebekleri meşhur oyuncu şebnem Özinal doğumu hamilellikle ilgili yaşantısyla bebeğini anlatarak bir bebek dergisine mülâkat verdi 'EŞİM ŞEFİK'İN BODRUM'DA NORMAL ÇIKMIŞ 1548637808 1548637808 sebneminbebegi5c4e5675ebc77sebneminbebegi5c4e5675ebc77 http:wwwgeccecomserviceMakeThumbaspx?Image webimageshabersebnemmm%283%29&w 415&Alt webimageshaberhaberlrg ŞEBNEM ÖZİNAL 2 AYLIK KIZI AYŞE'Yİ, GEBELIK ÖNCESİ VE SONRASINI MOTHER&BABY'YE ANLATTI Bu sefer çekimimizi evde yapıyoruz Şebnem Bayan o kadar doğal fakat Benzeri uzun zamandır tanışıyoruz da ona oturmaya, ‘kız’ı görmeye gitmişiz Ne meslek yaparsan yap önce insan elde etmek koşul sözünü bir kere daha hatırlıyoruz ve Mother&Baby olarak Şebnem Bayan’ın insanlığıyla tanışıyoruz Şebnem Özinal, İTÜ mezunu bir jeoloji mühendisi Fakat mesleğini hiç yapmamış Hemen Şimdi okuldayken keşfedilmiş Oyunculuğu önce tiyatro sahnelerinde icra etmiş Cümbür Cemaat mankenden oyuncu olur mu diye düşünedursun o, oyunculuktan mankenliğe geçiş yapmış! İşe birincil oyunculukla başlamış, modellik de gerisinde gelmiş anlayacağınız Tiyatro, sinema, televizyon derken hemen de anne Şebnem Hanım Enerjisi fazla yüksek olan Şebnem Hanım Mother&Baby’ye anneliğinden ve yeni projelerinden bahsetti Hamileliğinizde kaç kilo aldınız? Takriben 14 aldım, doğumumu da 20 gün erken yaptım, sezaryen oldu Ayşe Bebek 12 Ocak doğumlu, emziriyorum Emzirirken diyet yapmıyorsunuzdur natürel, bilinçli bir anne olarak… Tabii oysa yapmıyorum Zaten kilo benim hamileyken de fazla umurumda olmadı Bir tek yaştan nedeniyle azıcık endişelerim vardı, neyse oysa koskocoman bir sıkıntı yaşamadım Ben 37 yaşındayım Doktorum da kiloların 35’ten sonradan kilonun kalıcı olabileceğini söyledi Bu yüzden hamileyken diyet yapmadım fakat birazcık dikkat ettim diyebilirim Aşerdiniz mi? Hamileliğin son dönmelerinde tatlı sevmememe karşın tatlıya düştüm Sütlaç falan canım istiyordu, yiyordum Ben annenin 25, 30 kilo olmasına karşıyım lakin bilhassa sağlık durumu açısından Benim karnım fazla büyüktü, kendi eşofmanlarımı giyebiliyordum fakat üstteki alan olarak acayipti! Özellikle karın olarak özelikle öne doğru bir şişlik vardı 7 aylıktım doğuracak mısın diye soruyorlardı Dinç fakat şimdi su ve sebze yemekleriyle besleniyorum Sağlıklı beslenmeye protein almaya çalışıyorum Aşermem olmadı hoş ve mutlu bir hamlelik geçirdim İkinci çocuk Şu lahza yok İkinci çocuğu düşünmüyorum İlerisi için düşünülebiliriz fakat… Yaşam bu, muhakkak olmaz natürel… Ünlülerden kim takviye id Ben Pınar’dan (Altuğ) çok destek aldım Tatilden döndüğümde Pınar program yapıyordu Onun programına katıldım Pınar zaten benim fazla eski arkadaşım Onun tavsiyesi üzerine Ayşe Öner’e gittim Ben de plasenta previa diye bir hastalık oluştu Plasenta rahim ağzına oturuyormuş ve bebeğin çıkması için o deliğin geçmesi gerekiyormuş Beni böylece zorlamadı ama doktor 6 aydan sonra yatmam gerektiğini söyledi Bense tersine tatile gittim Doktorum çok kızdı kanama başlayabilir demişti Zaten başladı ve 20 gün erken doğum yaptım Evet, biz de zaten Ayşe’nin altını ne dek seri değiştirdiğinize şaşkınlık ettik Yarı daha önce üç doğum yapmışsınız gibi… Evet, evet annemler de aynısını söylüyor Diyorum ya fazla faydası oldu kursun Çoğu arkadaşım düzeni otursun diye hemşire aldı Ben hiç bir şeye gereksinim duymadım, zorlanmadım Ayşe Öner’in dersleri sayesinde kimseden destek almadım Daha önceden televizyon programı yapıyordunuz Yine bir program yapma düşünceniz var mı? Ben çok gerçekleştirmek istiyorum Hamileyken yapıyordum da zaten, sonra bıraktım Açıkçası ben, gebelik dönemimi biraz hareketsiz aşmak istedim Koşuşturma istemedim Bebek sahibi olma düşüncesini de ertelememin nedeni buydu Hamileliğimi dar geçirmek istedim Biraz daha bebeğimle vakit devretmek istiyorum Böylece hırsım yok kendimi televizyona atayım gibi… Teklifler var ama biraz daha zamanı var Ayşe daha çok küçük, onu bırakamam Ekim ayına değin erteliyorum Ben konut kadınlarının evden üretip aileye katkı maddesi sağlayacakları bir programda yer almak istiyorum Televizyonlarda zaten fazla ünlü konuğa yer veriliyor Ben halktan ve Doğu’daki kadınlara yer saptamak isterim Bu dönemde bakıyorum da sosyal konular medyada işlenmeye başlandı Zorlama, kadın sağlığı gibi konuları fazla manâlı Ben de takviye atamak seslerini duyurmalarını sağlamak isterim Gelelim oyunculuğunuza… Oyunculuk benim asıl mesleğim ve bir süre sonradan düşünüyorum natürel Hamileliğimde Ali Poyrazoğlu ile 4 ay boyunca oynadım Tiyatro konusunda fazla şanslıyım, kişilerle çalıştım Gönlümde yatan, kendi kendimin patronu olmak Bir tiyatro başlamak istiyorum Rolleri kendim seçeyim, kendim kurup oynayayım istiyorum Benim alanım komedi fakat kendi tiyatrom olursa bir komedi bir dram yapayım istiyorum Fazla pozitif Türk yazarının oyununu oynayan tiyatro değil, ben Türk komedilerimizden oynamak istiyorum Model manken oyuncu olur mu tartışması bundan böyle dillere pelesenk oldu Bir De sahne ve setler modeloyuncularla her geçen gün artarken… Tiyatro için kabiliyet yahut oyunculuk da yok Fakat dizi ve sinema için şart bambaşka İsteyen herkes emek verir, çalışırsa her şey yapılabilir diye düşünüyorum Eğitim edinmek kayda değer, teorik data ve oyuncunun donanımlı olması da fazla önemli Natürel, esas olan kabiliyet Türkiye de yeteneksiz olup fazla başarılı olan ünlüler de var, bu bir reel İngiliz bir atasözü vardır; ‘Kişilik kaderdir!’ Kişiliğiniz nasılsa geçekten pek şekilleniyorsunuz Benim tiyatroda kendimi kabul ettirmem, disiplinli çalışmam ve insan ilişkilerim bir uçtan bir uca oldu Saygı fazla manâlı Ayşe bebeğin mesleği ne olsun istersiniz? Ben oyuncu olsun isterim bende fazla tasa cefa çektim buraya kadar, ama çok güzel bir iş Yetenekliyseniz oyunculukta da iyi paralar kazanıp iyi yerlere gelebiliyorsunuz El üzerinde tutuluyorsunuz İsterim o da benzer muameleyi görsün ya da sporcu olsun Lakin hayatını mesleği üstüne kurmasın Hangi meslekten olursa olsun ailesine yan olsun, bölük pörçük yaşamasını istemem Kız olması Şefik’in iki oğlu var, o yüzden kız olmasına fazla sevindi Cinsiyetini öğrenmeye o gelememişti Bana her zaman, komşularımızın kızları var, bizim de böyle bir kızımız olsa diyordu Doktorum kız deyince ben mesaj çektim erkek diye! Üzüldün mü diye sorunca ‘Yok canım sağlıklı olsun yeter’ dedi tabii, ama kız olduğunu öğrenince havalara uçtu Bende öyle bir takıntı yok fakat erkek olmasını istemiştim başlarda Bizim ailede daima kız var çünkü Olur Ya ikinci erkek olur artık… Annelere teklif Psikolojik durum hamilelikte çok kayda değer, her şeyi kendilerine dert etmesinler Hamilelik bu basit değil, bir takım organların bile yeri değişiyor Doğaüstü bir şey tabii O sinyalleri takmamak gerekli bence Her türlü zevki yaşasınlar, yoksun kalmasınlar Bana nehir içme dediler, fakat çok abartmadan çayımı içtim örneğin Fazla da korkmamak lüzumlu anlayacağınız Sıcacık olsunlar, o vakit huzurlu gebelik geçirirler Eşlerin desteği fazla önemli Eşimin adı çıktı Bodrum’da arkamda dört dönüyordu! Sağ olsun çok ilgilendi benimle… Sandalyeler taşıyordu belim ağrıyor diye Son olarak… Emzirme gerçekte çok manâlı Natürel muhakkak sütünüz gelmiyorsa yapacak bir şey değil Bebek o süre da dinç olutyor Fakat emzirmede psikoloji ve beslenme fazla kayda değer ‘Sütüm ya gelmezse’ diye hamileliğinizden beri düşünürseniz bebek doğunca gelmez tabii Bu konuda da her konuda olduğu gibi fazla düşünmek lazım bir de lohusalığı ciddiyete alsınlar Ben apandisit ameliyatı oldum, sahneye çıktım, oynadım Fakat doğum öyle değilmiş anladım Bildiğimiz prenses gibi yatacaksın Hakikaten fazla uyarı edilmesi gereken bir dönem Yemenize içmenize fazla dikkat etmelisiniz Siz de bebek gibi hassassınız bu dönem, üşütmemeniz bile gerekiyor O yüzden benim yaptığım yanlışı yapmasınlar ve dediğim gibi lohusalığı ciddiye alıp nazlanmanın keyfini çıkarsınlar