iltasyazilim
FD Üye
Sebze Çanakları Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet patates
*2 adet kabak
*2 adet patlıcan
*1 adet orta boy soğan
*1 adet orta boy domates
*Kıyma (1 avuç kadar )
*Yeşil biber
*Kırmızı biber
*12 dış sarımsak
*Karabiber
*Tuz
Sebze Çanakları Tarifi Yapılışı
Öncelikle bir tavada kıymayı ve soğanı kavuruyoruz Sonra yeşil ve kırmızı biberi halka halka kesip içerisine atıyoruz ve kavurma işlemine devam ediyoruz Daha sonra sarımsağı ve domatesi rendeleyip harca ilave ediyoruz Tuz ve karabiber biberini koyduktan sonra, 1 su bardağı su ekleyip az biraz kaynatıp tavanın altını kapatıyoruz Diğer yanda hazır olan sebzelerimizin içlerini kaşık yardımı ile oyuyoruz (Oyduğumuz sebzelerden kalan parçaları çöpe atmayalım ziyan olmasın Onları yemeğimizi fırına vermeden evvel sebzelerin üzerine kapatacağız)Daha sonra oyulan sebzelerin içerisine harcımızdan biraz biraz dolduruyoruz ve tepsiye yahut borcama vs diziyoruz Ayrı bir kasede göz kararı sıcak su ile salçayı sulandırıp yemeğin üzerine döküyoruz ve fırına atıyoruz 150 derecede fanlı olarak 30 dakika pişirip servise sunuyoruz Dilerseniz soğuduktan sonra sebze çanaklarının üzerine servis esnasında yoğurtlu sarımsaklı sos yapıp dökebilirsiniz Afiyet olsun, sofralarımız bereketli olsun
*2 adet patates
*2 adet kabak
*2 adet patlıcan
*1 adet orta boy soğan
*1 adet orta boy domates
*Kıyma (1 avuç kadar )
*Yeşil biber
*Kırmızı biber
*12 dış sarımsak
*Karabiber
*Tuz
Sebze Çanakları Tarifi Yapılışı
Öncelikle bir tavada kıymayı ve soğanı kavuruyoruz Sonra yeşil ve kırmızı biberi halka halka kesip içerisine atıyoruz ve kavurma işlemine devam ediyoruz Daha sonra sarımsağı ve domatesi rendeleyip harca ilave ediyoruz Tuz ve karabiber biberini koyduktan sonra, 1 su bardağı su ekleyip az biraz kaynatıp tavanın altını kapatıyoruz Diğer yanda hazır olan sebzelerimizin içlerini kaşık yardımı ile oyuyoruz (Oyduğumuz sebzelerden kalan parçaları çöpe atmayalım ziyan olmasın Onları yemeğimizi fırına vermeden evvel sebzelerin üzerine kapatacağız)Daha sonra oyulan sebzelerin içerisine harcımızdan biraz biraz dolduruyoruz ve tepsiye yahut borcama vs diziyoruz Ayrı bir kasede göz kararı sıcak su ile salçayı sulandırıp yemeğin üzerine döküyoruz ve fırına atıyoruz 150 derecede fanlı olarak 30 dakika pişirip servise sunuyoruz Dilerseniz soğuduktan sonra sebze çanaklarının üzerine servis esnasında yoğurtlu sarımsaklı sos yapıp dökebilirsiniz Afiyet olsun, sofralarımız bereketli olsun