iltasyazilim
FD Üye
Sebze Dolgulu Foccacia Malzemeleri
Ekmek için Malzemeler
3,5 su bardağı ılık su – 500 ml
¾ su bardağı zeytinyağı – 100 ml
1 yemek kaşığı kuru maya – 10 gr
2 yemek kaşığı toz şeker – 30 gr
1 tutam tuz
7,5 su bardağı un – 750 gr
2 dal biberiye
Üzeri için Malzemeler
½ adet kırmızı soğan
1 adet kültür mantarı
3 adet çeri domates
Şeker, maya, zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın
Unun ortasını havuz gibi açıp hazırladığınız bu karışımı dökün ve dışarıdan içeriye doğru alarak yoğurmaya başlayın Her şey karıştıktan sonra tuzu ilave edip 1015 dakika boyunca yoğurun
Ardından hamurunuzu 2 eşit parçaya ayırın Bir tanesinin içerisine kıyılmış biberiye ekleyip tamamen homojen dağılıncaya kadar tekrar yoğurun Pişireceğiniz fırın kaplarının içine 1’er kaşık zeytinyağı dökün ve fırın kaplarına ekmek harçlarınızı yayın Fırın kaplarını iyice kapatıp 30 dakika mayalandırın
Sürenin sonunda bir tanesinin üzerine halka doğranmış soğan, ikiye bölünmüş çeri domates ve dilimlenmiş mantar yerleştirin ve içine doğru biraz bastırın
Ekmekleri 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ardından fırın kaplarından çıkartıp altüst edin ve bu şekilde de 20 dakika daha pişirin
Süre bittiğinde bir telin üzerinde dinlendirin ve servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Ekmek için Malzemeler
3,5 su bardağı ılık su – 500 ml
¾ su bardağı zeytinyağı – 100 ml
1 yemek kaşığı kuru maya – 10 gr
2 yemek kaşığı toz şeker – 30 gr
1 tutam tuz
7,5 su bardağı un – 750 gr
2 dal biberiye
Üzeri için Malzemeler
½ adet kırmızı soğan
1 adet kültür mantarı
3 adet çeri domates
Şeker, maya, zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın
Unun ortasını havuz gibi açıp hazırladığınız bu karışımı dökün ve dışarıdan içeriye doğru alarak yoğurmaya başlayın Her şey karıştıktan sonra tuzu ilave edip 1015 dakika boyunca yoğurun
Ardından hamurunuzu 2 eşit parçaya ayırın Bir tanesinin içerisine kıyılmış biberiye ekleyip tamamen homojen dağılıncaya kadar tekrar yoğurun Pişireceğiniz fırın kaplarının içine 1’er kaşık zeytinyağı dökün ve fırın kaplarına ekmek harçlarınızı yayın Fırın kaplarını iyice kapatıp 30 dakika mayalandırın
Sürenin sonunda bir tanesinin üzerine halka doğranmış soğan, ikiye bölünmüş çeri domates ve dilimlenmiş mantar yerleştirin ve içine doğru biraz bastırın
Ekmekleri 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ardından fırın kaplarından çıkartıp altüst edin ve bu şekilde de 20 dakika daha pişirin
Süre bittiğinde bir telin üzerinde dinlendirin ve servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız