iltasyazilim
FD Üye
Sebze Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
*1 su bardağı bezelye
*1 su bardağı mısır
*1 su bardağı havuç
*Dere otu
*Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
*Tuz
*Sıcak su
*
Sebze Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İyice yıkanan pirinçler nişastalarından arınması için ılık suda bir çay kaşığı kadar tuz ekleyerek yarım saat bekletilir
Diğer yanda bir su bardağı olacak kadar havuçlar tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır ve bir kap içerisine alınır Yıkanmış ve süzülmüş bezelyeler ile mısırlar eklenir (ben hazır garnitür kullanmıyorum, mevsiminde taze olarak aldığım bezelyeleri çiğden ve yine mevsiminde alıp haşladıktan sonra tanelerini ayıklayarak dondurucuda muhafaza ettiğim mısırları kullanıyorum)
Süzdürülmüş pirinçler kızgın yağda iyice kavrulur Üzerine bir miktar sıcak su eklenir Hemen ardından sebze garnitürleri ve istenilen miktarda tuzu da ilave edilerek karıştırılır Su oranı ayarlanır Pirinç ve sebze karışımının üzerini iki parmak geçecek kadar su eklenmesi genellikle kafi gelmektedir (ben pilavlarımda suyu ölçerek değil göz kararı ile kullanıyorum çünkü pirinç ya da bulgurun türüne ve hatta yetiştiği yöreye göre alacağı su miktarı değişebilmektedir) Ağzını kapatarak orta ateşte kaynamaya bırakılır Kaynamaya başlayan pilav kısık ateşe alınır ve suyunu çekene kadar pişirilir Tahta kaşıkla karıştırılarak altı söndürülür Kapağı kapatılarak 1015 dakika dinlendirilir
Servis tabağına alınan pilavın üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirilerek servis yapılır
*2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
*1 su bardağı bezelye
*1 su bardağı mısır
*1 su bardağı havuç
*Dere otu
*Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
*Tuz
*Sıcak su
*
Sebze Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İyice yıkanan pirinçler nişastalarından arınması için ılık suda bir çay kaşığı kadar tuz ekleyerek yarım saat bekletilir
Diğer yanda bir su bardağı olacak kadar havuçlar tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır ve bir kap içerisine alınır Yıkanmış ve süzülmüş bezelyeler ile mısırlar eklenir (ben hazır garnitür kullanmıyorum, mevsiminde taze olarak aldığım bezelyeleri çiğden ve yine mevsiminde alıp haşladıktan sonra tanelerini ayıklayarak dondurucuda muhafaza ettiğim mısırları kullanıyorum)
Süzdürülmüş pirinçler kızgın yağda iyice kavrulur Üzerine bir miktar sıcak su eklenir Hemen ardından sebze garnitürleri ve istenilen miktarda tuzu da ilave edilerek karıştırılır Su oranı ayarlanır Pirinç ve sebze karışımının üzerini iki parmak geçecek kadar su eklenmesi genellikle kafi gelmektedir (ben pilavlarımda suyu ölçerek değil göz kararı ile kullanıyorum çünkü pirinç ya da bulgurun türüne ve hatta yetiştiği yöreye göre alacağı su miktarı değişebilmektedir) Ağzını kapatarak orta ateşte kaynamaya bırakılır Kaynamaya başlayan pilav kısık ateşe alınır ve suyunu çekene kadar pişirilir Tahta kaşıkla karıştırılarak altı söndürülür Kapağı kapatılarak 1015 dakika dinlendirilir
Servis tabağına alınan pilavın üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirilerek servis yapılır