iltasyazilim
FD Üye
Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler
*2 havuç
*2 patates
*4 kabak
*1 kuru soğan
*Zeytinyağ
*Tuz
*Karabiber
Beşamel Sos;
*2 yemek kasığı un
*2 yemek kasığı tereyağ
*15 su bardağından biraz fazla süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Sebze Graten Tarifi Yapılışı
1
*Soğanımızı zeytinyağında kavuruyoruz
*Ardından içine patates ve havucumuzu atıyoruz, biraz kavuruyoruz
*Kabaklarımızı (ben sebze soğacağıyla spagethi şeklinde yaptım) ilave edip kabaklarımızın suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz
*Beşamel sosumuzu yapmak için tereyağ ve unumuzu tencereye alıp, kavuruyoruz
*Unumuzun kokusu cıkınca kavrulmuş demektir
*Ardından sütümüzü ağır ağır ilave ederek çırpıcı ile topak kalmaması için iyice karıştırıyoruz
*Tuz ve karabiberimizi ekleyerek karıştırmaya devam ederek kaynamaya başlamasını bekliyoruz
*Kaynamaya başlayınca 12 dk kaynatıp altını kapatıyoruz
*Kavrulan sebzelerimizi borcama alıp, üzerini beşamel sosla kaplıyoruz
*200° fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz
*Üzeri hafif kızarınca fırından çıkarmadan önce rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz
*Tekrar fırına verip kaşar peynirimiz eriyince fırından çıkarıp dilimleyerek servis yapıyoruz Afiyet olsun
*2 havuç
*2 patates
*4 kabak
*1 kuru soğan
*Zeytinyağ
*Tuz
*Karabiber
Beşamel Sos;
*2 yemek kasığı un
*2 yemek kasığı tereyağ
*15 su bardağından biraz fazla süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Sebze Graten Tarifi Yapılışı
1
*Soğanımızı zeytinyağında kavuruyoruz
*Ardından içine patates ve havucumuzu atıyoruz, biraz kavuruyoruz
*Kabaklarımızı (ben sebze soğacağıyla spagethi şeklinde yaptım) ilave edip kabaklarımızın suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz
*Beşamel sosumuzu yapmak için tereyağ ve unumuzu tencereye alıp, kavuruyoruz
*Unumuzun kokusu cıkınca kavrulmuş demektir
*Ardından sütümüzü ağır ağır ilave ederek çırpıcı ile topak kalmaması için iyice karıştırıyoruz
*Tuz ve karabiberimizi ekleyerek karıştırmaya devam ederek kaynamaya başlamasını bekliyoruz
*Kaynamaya başlayınca 12 dk kaynatıp altını kapatıyoruz
*Kavrulan sebzelerimizi borcama alıp, üzerini beşamel sosla kaplıyoruz
*200° fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz
*Üzeri hafif kızarınca fırından çıkarmadan önce rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz
*Tekrar fırına verip kaşar peynirimiz eriyince fırından çıkarıp dilimleyerek servis yapıyoruz Afiyet olsun