iltasyazilim
FD Üye
Sebze Kulesi
Malzemeler:
1 Katı için,
500 gram ıspanak 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz
Ara Katları için,
2 adet haşlanmış patates Yarım tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
2 Katı için,
3 adet haşlanmış patates 5 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
Hazırlanışı,
Ispanakları bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün Orta büyüklükte doğrayın Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Orta derinlikte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın İçine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun Ispanakları ilave edip karıştırın Orta dereceli ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin Tencereyi ocaktan indirmeden hemen önce tuzunu ilave edip karıştırın 2 katını hazırlamak için 3 adet haşlanmış patatesi küp şeklinde doğrayın Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin Kaseye; patates, yoğurt, sarımsak, dereotu ve tuzu alıp iyice karıştırın Ara katları için 2 adet haşlanmış patatesi hilal şeklinde dilimleyin Tavaya sızma zeytinyağını alıp kızdırın Patatesleri tavaya alıp 12 dakika soteleyin Servise hazır hale getirmek için geniş bir su bardağına 2 yemek yoğurtlu patates koyun 34 adet sıvıyağda sotelenmiş patatesi yoğurtlu karışımın üzerine yerleştirin Ispanaktan 2 yemek kaşığı alıp patateslerin üzerine koyun Şeklinin bozulmaması için kaşıkla iyice üstüne bastırın Servis tabağına ters çevirip üzerlerine sotelenmiş patates dizin Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın
Malzemeler:
1 Katı için,
500 gram ıspanak 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz
Ara Katları için,
2 adet haşlanmış patates Yarım tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
2 Katı için,
3 adet haşlanmış patates 5 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
Hazırlanışı,
Ispanakları bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün Orta büyüklükte doğrayın Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Orta derinlikte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın İçine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun Ispanakları ilave edip karıştırın Orta dereceli ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin Tencereyi ocaktan indirmeden hemen önce tuzunu ilave edip karıştırın 2 katını hazırlamak için 3 adet haşlanmış patatesi küp şeklinde doğrayın Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin Kaseye; patates, yoğurt, sarımsak, dereotu ve tuzu alıp iyice karıştırın Ara katları için 2 adet haşlanmış patatesi hilal şeklinde dilimleyin Tavaya sızma zeytinyağını alıp kızdırın Patatesleri tavaya alıp 12 dakika soteleyin Servise hazır hale getirmek için geniş bir su bardağına 2 yemek yoğurtlu patates koyun 34 adet sıvıyağda sotelenmiş patatesi yoğurtlu karışımın üzerine yerleştirin Ispanaktan 2 yemek kaşığı alıp patateslerin üzerine koyun Şeklinin bozulmaması için kaşıkla iyice üstüne bastırın Servis tabağına ters çevirip üzerlerine sotelenmiş patates dizin Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın