iltasyazilim
FD Üye
Sebze Severlere Bol Vitaminli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet küçük soğan
*2 diş sarımsak
*1 adet patates
*1 adet kapya biber
*1 adet havuç
*1 adet kabak
*100 gr brokoli
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 halka limon
*1 çimdik tuz
*1 çimdik kimyon
*Yarım su bardağı tel şehriye
*Yoğunluk kıvamına göre 34 bardak su (tavuk suyu)
Terbiyesi için;
*15 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı süt
*1 çimdik karabiber
Süsleme için;
*Maydanoz
Sebze Severlere Bol Vitaminli Çorba Tarifi Yapılışı Hem sebze severlere hemde aynı zamanda hastaları ayağa kaldıracak bol vitaminli çorba tarifi, ben yerken sebzelerin ağzıma tane tane gelmesini seviyorum ama sevmeyenler varsa arzuları takdirinde rondodan geçirebilirler
Öncelikle soğanımızı küp küp doğrayıp zeytinyağında hafif çevirdikten sonra küp küp doğradığımız havuçlarımızı ilave ettik, ve ardından minik minik yada küp küp doğradığımız tüm malzemelerimizi içine ekliyoruz Hepsini bir kaç tur kavurduktan sonra sıcak suyumuzu ilave ediyoruz İçine bir halka limon ve kimyon ekleyip kapağını kapatıyoruz Arada kontrol edip sebzelerin pişip pişmediğine bakıyoruz Yumuşadıkları anda yarım su bardağı tel sehriyemizi ekliyoruz Fakat rondodan geçirecekseniz tel şehriye atmayınız Şehriyelerimiz de piştiği anda, bir kasede un süt ve karabiberi karıştırıp kesilmemesi için direk çorbaya değil de önce çorbadan bir kaç kaşık sıcak su alıp terbiyemizin aynı ısıya gelmesini sağlıyoruz Ardından çorbamıza ilave ediyoruz Bir kaç taşım kaynadıktan sonra yemeğe hazır Afiyet olsun
*1 adet küçük soğan
*2 diş sarımsak
*1 adet patates
*1 adet kapya biber
*1 adet havuç
*1 adet kabak
*100 gr brokoli
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 halka limon
*1 çimdik tuz
*1 çimdik kimyon
*Yarım su bardağı tel şehriye
*Yoğunluk kıvamına göre 34 bardak su (tavuk suyu)
Terbiyesi için;
*15 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı süt
*1 çimdik karabiber
Süsleme için;
*Maydanoz
Sebze Severlere Bol Vitaminli Çorba Tarifi Yapılışı Hem sebze severlere hemde aynı zamanda hastaları ayağa kaldıracak bol vitaminli çorba tarifi, ben yerken sebzelerin ağzıma tane tane gelmesini seviyorum ama sevmeyenler varsa arzuları takdirinde rondodan geçirebilirler
Öncelikle soğanımızı küp küp doğrayıp zeytinyağında hafif çevirdikten sonra küp küp doğradığımız havuçlarımızı ilave ettik, ve ardından minik minik yada küp küp doğradığımız tüm malzemelerimizi içine ekliyoruz Hepsini bir kaç tur kavurduktan sonra sıcak suyumuzu ilave ediyoruz İçine bir halka limon ve kimyon ekleyip kapağını kapatıyoruz Arada kontrol edip sebzelerin pişip pişmediğine bakıyoruz Yumuşadıkları anda yarım su bardağı tel sehriyemizi ekliyoruz Fakat rondodan geçirecekseniz tel şehriye atmayınız Şehriyelerimiz de piştiği anda, bir kasede un süt ve karabiberi karıştırıp kesilmemesi için direk çorbaya değil de önce çorbadan bir kaç kaşık sıcak su alıp terbiyemizin aynı ısıya gelmesini sağlıyoruz Ardından çorbamıza ilave ediyoruz Bir kaç taşım kaynadıktan sonra yemeğe hazır Afiyet olsun