iltasyazilim
FD Üye
Sebze Soslu Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kabak (700800 gram civarında)
*2 adet çarliston biber
*2 adet orta boy soğan
*500 gram domates
*125 ml sıvı yağ (bende zeytin yağı)
*4 tepesiz çorba kaşığı şeker (ben pekmez kullandım)
*Tuz, karabiber, kekik
Üzerine (isteğe bağlı):
*Kıyılmış yeşillik (maydanoz, dereotu, reyhan vb )
Sebze Soslu Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı Kabağı uzunluğa dörde bölüp 1 5 cm kalınlığında kesin Tohumları çıkartılmış biberleri, soğanları ile domatesleri blenderle püreleyin Bir tavaya ya da tencereye yarım miktar zeytin yağını ısıtıp hazırladığınız sebzeleri ile tuz aktarın Arada karıştırarak pişirin Suyunun 13 gidince ve kabaklar yumuşayınca şekeri ve kalan zeytin yağını ekleyip karıştırın Ateşten alınca üzerine kıyılmış yeşillikleri serpebilirsiniz Bu yemek hem sıcak, hem soğukken leziz oluyor Yanına patates ya da taze ekmek çok uygun olur, hatta makarna sosu olarak kullanılabilir
Afiyet olsun
*1 kabak (700800 gram civarında)
*2 adet çarliston biber
*2 adet orta boy soğan
*500 gram domates
*125 ml sıvı yağ (bende zeytin yağı)
*4 tepesiz çorba kaşığı şeker (ben pekmez kullandım)
*Tuz, karabiber, kekik
Üzerine (isteğe bağlı):
*Kıyılmış yeşillik (maydanoz, dereotu, reyhan vb )
Sebze Soslu Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı Kabağı uzunluğa dörde bölüp 1 5 cm kalınlığında kesin Tohumları çıkartılmış biberleri, soğanları ile domatesleri blenderle püreleyin Bir tavaya ya da tencereye yarım miktar zeytin yağını ısıtıp hazırladığınız sebzeleri ile tuz aktarın Arada karıştırarak pişirin Suyunun 13 gidince ve kabaklar yumuşayınca şekeri ve kalan zeytin yağını ekleyip karıştırın Ateşten alınca üzerine kıyılmış yeşillikleri serpebilirsiniz Bu yemek hem sıcak, hem soğukken leziz oluyor Yanına patates ya da taze ekmek çok uygun olur, hatta makarna sosu olarak kullanılabilir
Afiyet olsun